Meteoroloji açıkladı: 10 il için sarı kodlu uyarı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 5 günlük hava tahmin raporunu yayınladı. Buna göre, Marmara Bölgesinde yağışlar etkisi hissettirmeye devam ederken, 10 il için sarı kodlu uyarı verildi.

YAŞAM 20.01.2023, 09:00
Meteoroloji açıkladı: 10 il için sarı kodlu uyarı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından paylaşılan son hava tahmin verilerine göre, yurdun batı ve kuzey bölgelerinin yer yer parçalı ve çok bulutlu, Kıyı Ege ve Marmara ile Isparta, Antalya, Denizli, Uşak, Kütahya çevrelerinin bölgesel sağanak yağışlı, diğer kesimlerin ise açık ve az bulutlu olması bekleniyor. Kuvvetli yağışların, öğle saatlerinden sonra Kıyı Ege ve Balıkesir ile Çanakkale’nin batı kıyı bölgelerinde yerel kuvvetli şekilde görüleceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde ise doğu ve iç bölgelerde yer yer sis ve pus bekleniyor.

Kuvvetli yağış ve rüzgar uyarısı

Kuvvetli yağışların, öğleden saatlerinden başlayarak Kıyı Ege ve Balıkesir ile Çanakkale’nin batı kıyı bölgelerinde yerel kuvvetli şekilde görüleceği beklenirken, kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı, yıldırım, su baskını, ani sel ve ulaşımda aksamalar gibi durumlara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

Kuvvetli rüzgarların, Doğu ve Orta Karadeniz, Kıyı Ege ve Marmara’nın iç taraflarında güneyli kesimlerden kuvvetli, bölgesel olarak kısa süreli fırtına biçiminde eseceği tahmin edilirken direk ve ağaç devrilmesi, doğal gaz ve soba kaynaklı baca zehirlenmesi, çatı uçması ile ulaşımda aksamalar gibi durumlara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

Öte yandan yurt genelinde hava sıcaklıklarında büyük bir değişiklik yaşanmayacağı, mevsim normallerinde bir havanın görüleceği belirtiliyor.

10 ile sarı kod verildi

Rüzgarın, Trakya (Kırklareli, Tekirdağ, Edirne) ve Kıyı Ege (Muğla, Manisa, İzmir, Çanakkale) ile Bursa ve Balıkesir bölgelerinde güney yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına biçiminde eseceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce Tekirdağ, Muğla, Manisa, Kırklareli, İzmir, Edirne, Çanakkale, Bursa, Balıkesir ve Aydın, adına sarı kodlu uyarı yapıldı.

Yorumlar (0)