Meteoroloji 6 ili uyardı: Kuvvetli kar yağışı geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından, 6 kent için kuvvetli kar yağışı uyarısında bulunuldu. İşte kar yağışı beklenen şehirler…

YAŞAM 25.12.2022, 10:28 25.12.2022, 10:43
Meteoroloji 6 ili uyardı: Kuvvetli kar yağışı geliyor

Soğuk havalar yurt geneline hakim olurken Meteoroloji Genel Müdürlüğü 6 il için uyarı yaptı. Yayınlanan son tahmin verilerine göre, birçok kentte şiddetli kar yağışı bekleniyor.

Yağmurlar devam edecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen son incelemelere göre, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Marmara'nın doğusu, Van, Hatay, Kütahya, Afyonkarahisar ve Tekirdağ’ın çevreleri ile gece vakitlerinde Mardin, Şanlıurfa, Gaziantep ve Kilis kesimlerinde aralıklı yağış görülmesi bekleniyor. Yağışların kıyı bölgeler ile Güneydoğu Anadolu'nun güney taraflarında sağanak ve yağmurlu, yağış alan diğer bölgelerde ise kar ve karla karışık yağmur şeklinde görüleceği tahmin ediliyor. Yağışların Kastamonu, Bartın, Karabük, Düzce, Zonguldak ve Bolu’nun kuzey taraflarında yerel olarak kuvvetli görüleceği tahmin ediliyor.

Kar yağışı beklenen iller

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından Düzce, Karabük, Bartın, Zonguldak, Kastamonu ve Bolu adına sarı kodlu kuvvetli kar uyarısında bulunuldu.

Hafta başından başlayarak kar yağışlarının İç Anadolu, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu ve Güneydoğu bölgelerinde etkisini göstereceği bekleniyor. Bolu, Kastamonu, Çorum, Tokat, Sivas, Ardahan, Iğdır, Kars, Ağrı, Erzurum, Bayburt, Gümüşhane, Erzincan, Tunceli, Elazığ, Şırnak, Batman, Diyarbakır, Bingöl, Muş, Bitlis, Van ve Hakkari’de kar yağışının etkisini göstereceği tahmin edilirken bu bölgelerde hava sıcaklıkları eksi derecelere inecek.

Salı gününden itibaren kar yağışı Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde etkisini hissettirirken Bat bölgelerde mevsim normallerinde bir havanın görülmesi bekleniyor.

Çarşamba gününden sonra kar yağışı Doğu Anadolu ve Güneydoğu kesimlerinden ayrılırken Bolu, Karabük, Kastamonu, Çankırı, Çorum, Amasya, Tokat, Sivas, Ardahan, Artvin, Gümüşhane, Bayburt ve Erzincan’da etkisini hissettirecek.

Yorumlar (0)