Meteoroloji, 4 ili uyardı!

Meteoroloji tarafından yapılan açıklamaya göre; Konya, Niğde, Aksaray ve Karaman, sağanak ve gök gürültülü sağanağın etkisi altına girecek. 

YAŞAM 27.10.2020, 16:15
Meteoroloji, 4 ili uyardı!

Konya, Niğde, Aksaray ve Karaman, sağanak ve gök gürültülü sağanağın etkisi altına girecek. 

Konuya ilişkin açıklama Meteoroloji 8'inci Bölge Müdürlüğünden geldi. Söz konusu açıklamada, İç Anadolu Bölgesi'nin batısı ve kuzeyinde yağışlı havanın etkili olacağı ifade edildi. 

Açıklamaya göre; Konya'nın batısı ve kuzeyinde perşembe ve cuma günleri sağanak ve gök gürültülü sağanak etkili olacak. Pazartesi ve salı günleri ise Konya'nın yanı sıra Niğde, Aksaray ve Karaman da sağanak ve gök gürültülü sağanağın etkisi altına girecek.

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üstünde olduğuna dikkat çekilen açıklamada, yağışlı sistemle beraber hava sıcaklıklarının azalacağı ve İç Anadolu Bölgesi'nde mevsim normalleri seviyesinde olacağı belirtildi.

Serin ve yağışlı hava için uyarı yapılmıştı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugün yaptığı açıklamada, Türkiye'ye serin ve yağışlı havanın geleceğini ifade etmişti. 

Açıklamada, alçak basınç merkezinin yarın öğleden sonra Orta Akdeniz üzerinden geleceği belirtilerek, Türkiye'nin batısında yağışlı havanın etkili olacağı kaydedilmişti. 

Balkanlar üzerinden de serin ve yağışlı havanın geleceğine ve Türkiye genelinde etkili olacağına dikkat çekilen açıklamada, yarın öğleden sonra Kıyı Ege ve Marmara Bölgesi'nin batısı ile kuzeyinde sağanak ve gök gürültülü sağanağın kuvvetli şekilde etkili olacağı belirtilmişti. 

Açıklamada, perşembe günü de Batı Akdeniz ve Trakya çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanağın kuvvetli biçimde etkili olacağı aktarılmıştı. 

Yağışlı sistemin gelmesiyle beraber hava sıcaklıklarının azalma kaydedeceği ifade edilen açıklamada, Türkiye genelinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerine döneceği kaydedilmişti. 

Yorumlar (0)