Meteoroloji 4 il için kritik uyarıda bulundu

Türkiye genelinde bugün hava parçalı bulutlu olacak. Giresun, Ordu, Tokat ve Sivas çevreleri zaman zaman yağmur ve kar geçişlerine şahit olacak.

YAŞAM 06.01.2021, 10:16
Meteoroloji 4 il için kritik uyarıda bulundu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü uzmanlarının son değerlendirme ve tahminlerine göre; Türkiye genelinde hava parçalı bulutlu ve yer yer çok bulutlu olacak. Sabah saatlerinde Giresun ve Ordu çevreleri ile Tokat'ın doğusundaki ilçeler sağanak yağış görecek ve yağmurlu bir gün geçirecek. Sivas çevreleri ise karla karışık yağmur görecek ve yüksek kesimlerde hafif kar yağışı olacak.

Sabah saatlerinde ve gece vakitlerinde Türkiye'nin doğusunda don ve buzlanma olaylarıyla birlikte, doğu ve iç bölgelerde yer yer sis ve pus hadiseleri öngörülüyor.

Hava sıcaklıklarına gelince; ciddi bir değişiklik olmayacak. Türkiye genelinde hava sıcaklıklarının kısmen mevsim normalleri üzerinde olacağı belirtiliyor.

Rüzgâr genel olarak güneyli yönlerden esecek. Akdeniz kıyılarıyla Güneydoğu Anadolu'da rüzgârın kuzeyli yönlerden hafif esmesi ve ara sıra orta kuvvette rüzgârların oluşması bekleniyor.

İllerde hava

İSTANBUL: 15°C. Parçalı bulutlu.

ANKARA: 11°C. Parçalı bulutlu. Sabah ve gece, yer yer sisli ve puslu.

İZMİR: 18°C. Parçalı bulutlu, çok bulutlu.

ANTALYA: 17°C. Parçalı bulutlu, çok bulutlu.

ZONGULDAK: 16°C. Parçalı bulutlu, çok bulutlu.

TRABZON: 16°C. Parçalı bulutlu, çok bulutlu.

ERZURUM: 3°C. Parçalı bulutlu, az bulutlu.

DİYARBAKIR: 13°C. Parçalı bulutlu. Sabah ve gece yer yer sisli ve puslu.

Yorumlar (0)