Mersin'de ölü sayısı 2 oldu!

Şiddetli yağışın etkisini gösterdiği Mersin'de bir aracın dereye düşmesi sonucu kaybolan kişinin cesedi bulundu.

YAŞAM 07.01.2020, 12:35 13.01.2020, 13:13
Mersin'de ölü sayısı 2 oldu!

Mersin genelinde etkisini gösteren sağanak ve fırtına hayatı olumsuz etkiliyor.

Dünden itibaren etkili olan ve zaman zaman şiddetini artıran sağanak, su baskınlarına neden olmasının yanı sıra ulaşımda da aksamalara neden oluyor.

Belediye ekiplerinin, çok sayıda aracın mahsur kaldığı mahallelerdeki suların tahliyesi için başlattığı çalışmalar devam ediyor.

Mut ilçesinde otomobilin su dolu menfeze devrilmesi sonucu kaybolan kişinin de cesedi bulundu.

Açıklamayı kentteki son duruma ilişkin açıklama yapan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer yaptı.

Seçer, "Maalesef kötü bir haber var. Mut'te dereye uçan araçta bir vatandaşımız bulunmuştu. Bir kişiye ulaşılamamıştı. Birkaç saat önce onun cansız bedenine ulaşıldı" dedi. Seçer, "Erdemli ilçemizde heyelan altında kalan bir yurttaşımız dün gece hayatını kaybetmişti. 24 saat içinde toplam iki can kaybı var" dedi.

Kente düşen yağış miktarı hakkında da bilgi veren Seçer, "Yağış devam ediyor. 12 saat metrekareye 140 kilo yağış düşmüştü. Şu anda yaklaşık 24 saate ulaşıyoruz. 180 kilolara kadar çıktığı bilgileri var. Akşam saatlerine kadar bu yağış devam edecek. Bir 50 kilogram daha metrekareye yağış düşeceği tahmin ediliyor. Rüzgar da önemli bir etken. deniz kabarması sahil bölgelerinde önemli sorunlar yaşatıyor." diye konuştu.

Yorumlar (0)