Mersin'de isyan ettiren olay! "Teşhis koyamıyoruz" deyip taburcu ettiler!

Mersin'de 41 gün boyunca hastanede yatan ve 20 gün önce de “ameliyata gireceksin” denilen Mehmet Bulut’un ameliyatı, bir türlü gerçekleşmedi ve Bulut, dün taburcu edildi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Bulut, “Burada tedavin yok, teşhis koyamıyoruz. Ankara'ya gitmen lazım” dediler. Kaç gündür ameliyatı bekliyorum fakat ameliyatı gerçekleştirecek doktor yok. Plastik cerrahi ortopediye atıyor, ortopedi cerrahiye gönderiyor. Özel hastaneye başvuruyorum ‘Ben yapamam' diyor. Derdime çare arıyorum'' açıklamasını yaptı.

YAŞAM 02.08.2022, 13:51 02.08.2022, 17:50
Mersin'de isyan ettiren olay! "Teşhis koyamıyoruz" deyip taburcu ettiler!

İddiaya göre, Mersin’in Silifke ilçesinde ikamet eden 42 yaşındaki Mehmet Bulut, 24 yıl önce meydana gelen trafik kazası neticesinde yatağa mahkum oldu. 

20 gün boyunca ameliyat olmayı bekledi

Yüzde 90 engelli olan Mehmet Bulut, 3-4 aydan beri sol kalça kemiğinde ortaya çıkan kitleden kurtulmak amacıyla birçok hastaneye başvurdu. Son olarak 22 Haziran'da Mersin Üniversitesi Onkoloji Hastanesine yatırılan Bulut, 41 gün boyunca hastanede yattı. 20 gün önce ameliyat edilmesine karar verilen Bulut’un ameliyatı, bir türlü gerçekleşmezken, dün "Burada tedavi edemiyoruz, teşhis koyamıyoruz, Ankara'ya gitmen lazım" sözleriyle taburcu edildi. Neye uğradığını şaşıran engelli vatandaş, yetkililerden destek bekliyor.

“Derdime çare arıyorum”

Durumu hakkında açıklamalarda bulunan Mehmet Bulut, sol kalça kemiğinde ortaya çıkan kitle nedeniyle hastaneye geldiğini ifade etti. İlk başta özel bir hastaneye başvurduğunu söyleyen Bulut, "Oradan Mersin Üniversitesi Onkoloji Hastanesine yolladılar. Burada yatışımı verdiler. 41 gün burada yattım. 41 gün boyunca bekliyorum ki beni ameliyat edecekler ama edemiyorlar. Kaç gündür ameliyatı bekliyorum fakat ameliyat yapacak doktor yok. Plastik cerrahi ortopediye, ortopedi plastik cerrahiye gönderiyor. Özel hastaneye gidiyorum ‘Yapamam’ diyor. Burada kaldım, boş yere yatıyorum. Ben derdime çare arıyorum" açıklamasını yaptı.

"Sağlığıma kavuşmak istiyorum”

1 ay önce ameliyata karar verildiğini söyleyen Bulut, "Ne plastik cerrahi ne de ortopedi yaparım diyemedi. İkisi bir yapma kararı aldılar ama şu an ikisi de yapmıyor. Ortada kaldım. O ona atıyor, diğeri diğerine atıyor. Yüzde 90 engelliyim, 24 yıldır yatalağım. Devletimin bana sahip çıkmasını ve tedavimi gerçekleştirmesini istiyorum. Yani bu hastalıktan kurtulup, sağlığıma kavuşmak istiyorum. Kitle şu anda beni çok zorluyor. Zaten kemiğe yapışık. Önce kanser teşhisi verildi ardından değilsin denildi. Gerçekten kanserim belki de. Müdahale edilmezse her tarafıma yayılacak. Ben hemşirelerden ya da doktorlardan şikayetçi değilim. Ben derdime çare arıyorum. Devletin bana sahip çıkmasını istiyorum. Babamı kanser yüzünden yeni kaybettim. 3-4 aydan beri hastane hastane geziyorum. Son olarak buraya yattım. Bayramı dahi burada geçirdim. Hiçbir sonuç yok. Maddi olarak hiçbir şey istemiyorum, yalnızca sağlığımı istiyorum. Bu kadar çaresizim" açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)