Mersin'de damat dehşeti: Bir bidon benzin döküp kayınvalidesini yaktı

Mersin'de 54 yaşındaki bir kadın, kızının eski kocası tarafından üstüne benzin dökülerek feci bir şekilde yakıldı. Yaşanan faciada tüm vücudu yanan ve ağır yaralanan kadın, hastanede tedavi altına alınırken, olayın ardından yakalanan şüpheli ise tutuklandı. 

YAŞAM 16.07.2021, 18:13 17.07.2021, 13:08
Mersin'de damat dehşeti: Bir bidon benzin döküp kayınvalidesini yaktı

Mersin’deki akıl almaz olay,Yenişehir ilçesinde iki gün önce yaşandı. 

Bir bidon benzinle gelip kayınvalidesini yaktı

İddiaya göre, 2.5 yıl önce Özgür E. ile evlenen ve bir çocuk annesi olan Berna D., sürekli eşinden şiddet görmeye başlayınca boşanmaya karar verdi. Fakat Özgür E.’nin, karısını ikna etmesinin ardından çift tekrar aynı evde birlikte yaşamaya başladı. Bu süreç içinde biri 6, diğeri 1.5 yaşında, diğeri 6 aylık iki çocukları bulunan çift, kavga etmeye devam etti. Torunları için kızı Berna’nın evine gelen 3 çocuk annesi Yasemin D., olayın yaşandığı gün kızının evindeydi. Bu esnada telefonda eşiyle tartışan Özgür E., bir bidon benzinle birlikte eve geldi. Kapıyı açan kayınvalidesine halini ve hatrını soran Özgür E., ardından halının üstüne benzin dökerek evi ateşe verdi ve kayınvalidesinin yangınlar arasında yanmasını izledi. 

“Seni de yakacağım”

O sırada evde bulunan eski eşi Berna D.’ye de tehditler savuran Özgür E., ‘Seni de yakacağım’ diye bağırarak şiddet uyguladı. 

Kayınvalide Yasemin D., yangınlar içinden kendisini kurtarmaya çalışırken, kızı Berna D.’nin ise ayakları yandı.  Olaydan sonra Mersin Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yanık Merkezi Yoğun Bakın Bakım Servisine götürülen Yasemin D.’nin tüm vücudunda 3. derece yanıklar meydana gelirken, sağlık durumunun ciddi olduğu belirtildi.

Olayın ardından yakalanan zanlı Özgür E., çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

“Birden her yerim tutuştu” 

Yaşadığı dehşeti telefon videosuyla anlatan Yasemin D., çok acı çektiğini ifade etti ve şunları söyledi:

“Canım çok yanıyor. Çektiğim acıyı tarifi edemiyorum. Bunları o çocuklar da çekebilirdi. Ne oldu, nasıl oldu, hiçbir şey anlamadım. Kapıyı çaldı, geldim açtım, sakindi, soğukkanlıydı. ‘Ne yapıyorsun anne?’ diye sordu. ‘Evi topluyorum’ ben de dedim. Koridorda iki adım birlikte yürüdük. Bir baktım benzin döküyor. ‘Ne yapıyorsun?’ diye sormadan kibriti çaktı, halının üstüne attı. Birden her yanım tutuştu, alev aldı, yanmaya başladı. Ben yanarken kendisi hiçbir şey yapmadı, söndürmeye çalışmadı. Ben kendim söndürmeye çalıştım, yuvarlandım yerde. Mutfakta bulunan halıyı masanın altından çekerek yangının üstüne atmaya çalıştım. Çocuklara ulaşacak diye çok korktum. Berna, ‘Annem yanıyor’ şeklinde bağırmaya başladı. Ona ‘Seni de yakacağım’ diye bağırıyordu.” 

“Annemin ilk cümlesi, ‘Beni yanarken izledi’ oldu”

Annesine, hastanede refakat eden 37 yaşındaki Selin D., “Annem, kız kardeşimin eski eşi tarafından katledildi” sözleriyle, olayın vahametine dikkat çekti. Kız kardeşi Berna D.’nin eski eşiyle daima kavgalı olduğuna vurgu yapan Selin D., şunları anlattı:

“Annem çocuklarına bakmak için onların evinde kalıyordu. Aralarında ne yaşandıysa telefonda tartışmışlar, annem de kavgalarına şahit olmamak için çocukları alıp evden çıkacakken eşi tam o sırada geliyor. Annemin bana anlattığı, eski eşi direkt içeriye giriyor ‘Anne, ne yapıyorsun, nasılsın?’ diyor. Annem adamın elindeki bidonu görmüyor, ‘İyiyim’ diye cevap veriyor. Benzini yere dökmeye başlıyor. O esnada annem ‘Ne yapıyorsun sen’ diyerek adamın elini tutuyor, kibritin üstüne koyuyor yakmasın diye. O esnada tüm evi yakıyor. Annem tam o anda alev almış. Kız kardeşim ‘Annemi yaktın’ diye bağırıyor. Bu da ‘Seni de yakacağım’ diye ona da bağırmış. Annem uzun bir süre sönmek için mücadele etmiş ve söylediği ilk cümle, ‘Ben yanarken, karşımda beni izledi’. Annem orada çatır çatır yandı, şu anda 3. derece tüm vücudu yanık. O kadar kötü bir durumda ki, onu o şekilde her gördüğümde kahroluyorum. Annem ölseydi bundan daha iyiydi. Çok acı çekiyor.”

“Yarım bıraktığı işi bitirmek için uğraşacak” 

Selin D., bu adamın asla dışarıya çıkmaması gerektiğini belirtirken, çıkması halinde çocuklarını ve kız kardeşini öldüreceğini ifade etti ve şunları aktardı: 

“Bu adamın kesinlikle çıkmaması lazım. Annem yandı; 1-2 ay sonra annem bu acıları çekmemiş, hiçbir şey olmamış gibi çıkalım evimize gidelim. Bu adam elini kolunu sallayarak çıkacak. Bu, yarım bıraktığı işi bitirmeye çalışacak. Ne olacak o çocuklar? İki tane bebek var. Kendi çocuğunun canına kast eden, yakmaya çalışan bir canavar, bir başkasına neler yapmaz? Eğer bu adam çıkarsa kız kardeşim ve çocukları elden gidecek. Devlete sesleniyorum; eğer caydırıcı bir kanun çıkmazsa ortada ne çocuk ne kadın kalacak.”

Bir ay önce de yine eve benzin dökmüş 

Zanlı eski kocanın, kız kardeşini hep tehdit ettiğini, evden ayrılması durumunda öldüreceğini ifade ettiğini aktaran Selin D., “Sürekli ‘seni yakacağım’ diye bağırıyormuş. Kız kardeşim, bir ay önce de bana, ‘Kavga ettik, geldi eve komple benzin döktü. Onu sakinleştirdim. Ayrılmayacağım senden dedim, alttan aldım’ diye söyledi bana. Bir ay sonra da bunu yaptı. Asla  ‘Ben cinnet geçirdim’ demesin. Bu kesinlikle bir anlık cinnet değil. Bir ay önce bu olayın tatbikatını uygulamış zaten. Bu kesinlikle planlı bir olay.” 

Yorumlar (0)