Mersin'de 18 bin liralık siber dolandırıcılık!

Mersin'de internet üzerinden sahte banka reklamına tıklayan bir kişi, 18 bin lira dolandırıldı.

YAŞAM 29.10.2019, 11:32 29.10.2019, 11:39
Mersin'de 18 bin liralık siber dolandırıcılık!

Mersin'de yaşayan H.Ş., bir bankadan cep telefonuna gelen mesajda, kendi bilgisi dâhilinde olmadan 2 bin 760 dolar ve 5 bin lira ihtiyaç kredisi çekildiği bilgisi üzerine soluğu poliste aldı.

Polise verdiği ifadede, internette gördüğü banka reklamına girdiğini söyleyen H.Ş., "Daha sonra şifremle girmek istedim, bilgileri girdikten sonra birden sayfa kapandı, sonra hesabımdaki 2 bin 760 dolar ile 5 bin lira ihtiyaç kredisi çekildiği öğrendim. Banka bilgilerimin başkalarının eline geçtiğini anladım" ifadelerini kullandı.

Kredi miktarı birden fazla yerde çekildi

H.Ş.'nin şikayetiyle olayı titizlikle araştırmaya başkayan Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, H.Ş.'nin banka hesabı bilgilerinin 'phishing' yöntemilye ele geçirildiğini, bu sayede kredi çekilebildiğini tespit etti. Polis ekipleri, kredinin bir kısmının İstanbul, bir kısmının Mersin'deki bir ATM'den nakit olarak çekildiğini, kalan kredi miktarının ise bazı iş yerlerinde harcandığını buldu.

Polis, fiziki takip üzerine şüphelileri buldu

Fiziki takip ve güvenlik kameraları görüntülerinin incelenmesiyle polis, şüphelileri belirledi ve gözaltına alabilmek için eş zamanlı bir operasyon yaptı. Operasyonda E.E., A.K., A.Y., H.D. ve R.A. gözaltına alındı. Polis, şüphelilerin H.Ş.'nin banka bilgilerini ele geçirdikten sonra kredi miktarını, üçüncü şahısların hesaplarına havale yaparak ATM'lerden banka kartlarıyla ve iş yerlerinden pos cihazlarıyla çekerek çaldığını belirtti.

5 şahıs, emniyetteki ifadelerinden sonra sevk edildikleri adliyede tutuklandı.

Yorumlar (0)