Mermer parçalarını sarı jelatinle sarıp altın diye sattılar!

Mersin'de 3 kişi, mermerleri jelatinle sarıp, insanlara altın diye sattı. Bunun üzerine gözaltına alınan dolandırıcıların,  insanlardan toplam 27.300 TL aldığı ortaya çıktı.  

YAŞAM 04.09.2020, 11:15
Mermer parçalarını sarı jelatinle sarıp altın diye sattılar!

Olay, Mersin'de meydana geldi.

3 dolandırıcı, Toroslar, Mezitli ve Tarsus ilçelerinde insanlara sahte altın verdi. 

Söz konusu kişilerin, kendilerini öğretmen diye tanıttıkları ve insanlara adres sorma bahanesiyle yanaştıkları öğrenildi. Dolandırıcıların, daha sonra bu insanlara "bildikleri bir kuyumcunun olup olmadığını" sordukları, "ellerinde bulunan altınları satmak istediklerini" söyledikleri tespit edildi.

Bu kişilerin, daha sonra sarı jelatin ile kapladıkları mermerleri "altın" olarak insanlara sattıkları tespit edildi. 

Vatandaşların ihbarı üzerine Mersin'de polis ekipleri, hemen harekete geçti. Şehirde bulunan PTS kayıtlarını incelemeye alan polis ekipleri, ilçelerde bulunan bütün güvenlik kamerası görüntülerine de baktı.

Polis ekiplerinin gerçekleştirdiği titiz çalışma neticesinde dolandırıcılık yapan kişilerin, F.A., M.C.Ç. ve M.Ş.Ç. olduğu ortaya çıktı. Öte yandan, 3 dolandırıcının kullandığı arabayı da belirleyen polis ekipleri, söz konusu kişileri trafikte hareket halinde oldukları sırada hızlı bir şekilde yakaladı.

Otomobilde arama gerçekleştiren polis ekipleri, 3 dolandırıcının suç esnasında elde ettiği öngörülen 2.200 TL, 5 tane sarı jelatin ile kaplanan mermer parçası ve üstünde 50.000 ifadesi yer alan 52 tane İran parası buldu. 

3 dolandırıcı, emniyette yapılan işlemlerin ardından adliyeye gönderildi. Basın mensuplarının sorularını cevaplamayan dolandırıcıların, suratlarını da kapadıkları fark edildi.

Yorumlar (0)