Merdivenlerden düştü, iki ayağını kırdı: Belediye yardımına yetişti

İstanbul'da iptal edilen ve tekrar düzenlenen KPSS lisans oturumuna ayağı kırıldığı için katılamayacağını düşünen gencin yardımına Beyoğlu Belediyesi yetişti. Belediyenin ambulansıyla dairesinden alınan genç kadın, sınav salonuna sedye ile götürüldü.

YAŞAM 18.09.2022, 16:27 19.09.2022, 14:53
Merdivenlerden düştü, iki ayağını kırdı: Belediye yardımına yetişti

İstanbul'da 2022 Kamu Personel Seçme Sınavı'nın (KPSS) tekrar düzenlenen ilk oturumuna yaklaşık 10 gün kala merdivenlerden düşen ve iki ayağı kırılan Büşra Kılıç'ın yardımına Beyoğlu Belediyesi koştu. Kılıç’ın evine ambulansla giden Beyoğlu Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri, dairesinden aldığı gen kadını, sınavın yapılacağı okula götürdü. Daha sonra ekipler, Kılıç’ı sınav bitiminde geri aldı ve evine bıraktı.

“Sınava girmesi için yardımcı olundu”

Merdivenlerden indiği sırada eşinin ayağının takıldığını ifade eden İrfan Kılıç, "Aslında küçük bir basamaktan inerken düştü. Daha sonra hastaneye gittik ve iki ayağında kırık olduğunu söylediler. İki ayağı da bu şekilde alçıya alındı. Konu ile ilgili belediyeyi aradık. Böyle bir hizmeti bulunuyormuş, bizde ondan yararlandık. Evin önüne ambulansla geldiler, daha sonra evin içerisinde kadar girdiler ve eşimi sedyeye aldılar. Daha sonra sınav koltuğuna kadar götürdüler. Allah razı olsun. Sınava girmesi için oldukça yardımcı oldular. Okuluna kadar ve sınıfına kadar taşıdılar. Şimdi de hep beraber sınavdan çıkmasını bekliyoruz." şeklinde konuştu.

“Zorlu bir süreç yaşandı, atlattık”

Sınavdan çıktıktan sonra basın mensuplarını açıklamada bulunan Büşra Kılıç, "Yaklaşık 10 gün kadar öncesinde ne yazık ki merdivenlerden düştüm. Tam da sınav zamanına denk geldi. Belediyemiz tarafından sağlanan bir hizmet bulunuyordu, ondan faydalandım. Normalde sağlıkçılar hastaneye ambulansla götürürdü, sınav diye bir şey söylenmiyordu. Sınava da bu şekilde gelmiş bulundum. Biraz zor bir işlem oldu, ancak atlattık. Sınavım güzel geçti, inşallah hayırlısı olur." ifadelerini kullandı.

“Belediyemize başvurdu, gerekeni yaptık”

Beyoğlu Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü personellerinden Abdullah Yılmaz, "Büşra Hanım Beyoğlu Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü'nü arıyor. Daha sonra başına geleni bizlere anlatıyor. Bizden bir destek isteminde bulunuyor. Bizler de bu çağrısına kayıtsız kalmadık ve Beyoğlu Belediyesi olarak kendisini dairesinden aldık ve sınava getirdik. Sınavın tamamlanmasının ardından yeniden alıp evine bırakacağız." dedi.

Yorumlar (0)