Meraklı bekleyiş: Kurban Bayramı tatili 9 gün olacak mı?

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala bayram tatilinin 9 gün olup olmayacağı merakla bekleniyor. 

YAŞAM 26.06.2022, 15:56 27.06.2022, 09:14
Meraklı bekleyiş: Kurban Bayramı tatili 9 gün olacak mı?

9 Temmuz Cumartesi günü başlayacak olan Kurban Bayramı’nda kaç gün tatil yapılacağına ilişkin resmi açıklama henüz yapılmazken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilecek olan kabine toplantısında bu konunun da ele alınması bekleniyor. 

Turizmciler, bayramın 9 güne çıkarılmasını destekliyor

Bayram sonrası ilk cuma gününün 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ne denk gelmesi sebebiyle bayram tatilinin 9 gün olabileceği değerlendirilirken, konuyla ilgili AK Parti cephesinden henüz net bir açıklama gelmedi. Turizm sektörünün önde gelen firmaları tatil süresinin 9 güne çıkarılmasını talep ederken, sanayiciler ise tam tersi yönde bekleyişlerini sürdürüyor. 

13 Temmuz ve 14 Temmuz bayram tatiline eklenecek mi?

Özel sektör çalışanlarına herhangi bir etkisi olmayacak olan bu durum, memurlar tarafından ise heyecanla bekleniyor. Normalde bayramın dördüncü günü olan 12 Temmuz Salı sona ermesi gereken bayram tatili, 15 Temmuz Cuma günü ‘Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ olduğu için 9 güne çıkarılabilir. Hükümetin 13 Temmuz Çarşamba ve 14 Temmuz Perşembe günlerine de bayram tatiline ekleyip eklemeyeceği kabine toplantısı sonrası netlik kazanacak. 

Yorumlar (0)