Menekşe deresi kırmızıya büründü: 'Balıkçılar ekmek parası kazanamıyor'

İstanbul’un Küçükçekmece ilçesinde, kokuya neden olan ve drone kamera ile havadan görüntülenen Menekşe Deresi, kırmızıya büründü.

YAŞAM 20.05.2021, 16:20
Menekşe deresi kırmızıya büründü: 'Balıkçılar ekmek parası kazanamıyor'

İstanbul’un Küçükçekmece ilçesinde, daha önce deniz salyasına maruz kalan Menekşe Deresi, şimdi de kırmızıya büründü.

Bölgede kokuya sebep oldu

Kırmızı bürünmesinin ardından çevrede kokuya sebep olan Menekşe Deresi’ne yakın çevrede yaşayan vatandaşlar ve balıkçılar tedirgin olurken balıkçılar, problemin çözülmesi için yetkililerden yardım istedi. 

“Balıkçılar ekmek parası kazanamıyor”

Balıkçılık ile uğraşan Ömer Levent Akkor, kırmızı su akıntısının akşam saatlerinde başladığını belirtirken açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Son günlerde su kirliliği böyle sürekli oluyor. Suyun niye kırmızı olduğunu büyüklere de soruyoruz ama son 5-6 yıldır bu böyle. Özellikle bu dönemlerde böyle oluyor. Yukarılardan gelen bir pis su falan mıdır bilemiyoruz. Ne olduğunu da anlamıyoruz. 20 gündür durum böyle. Suya ağ atamıyoruz. Balıkçılar, ekmek parası kazanamaz duruma geldi. Dün akşam saatlerinde yağmurun ardından başladı. Yağmur yağdıktan sonra suyu daha da fazlalaştı. Fazlalaşınca suyla birlikte akıntının yönü de dışarı döndü. Dışarı dönünce, durum böyle oluyor. Bu mevsimde hep böyle oluyor maalesef.”

Yorumlar (0)