Memurları ilgilendiren sakal kararı! Mevzuata işlendi

Kamuda görev yapan erkek memurları yakından ilgilendiren bir gündeme oturdu. Mevzuatta da bulunan karar göre, erkek memurlar her zaman sakal tıraşı olarak işe gitmek zorundaydı. Ancak mecburiyete sokan bu ibare, Danıştay’a gitti ve iptal edildi. Bu şekilde erkek memurlar için sakal bırakması adına büyük bir adım atılmış oldu.

YAŞAM 29.07.2022, 14:44
Memurları ilgilendiren sakal kararı! Mevzuata işlendi

Kamuda görev yapan erkek çalışanların sakal bırakmasını engelleyen yönetmelik ile ilgili önemli bir gelişme meydana geldi. Sosyal medyada üzerinde belirli bir süredir gündem haline gelen karar, Danıştay 12. Dairesince iptal edildi.

Mevzuatın detayları yayınlandı

Kamu Kuruluş ve Kurumlarında Görev Yapan Personelin Kıyafet ve Kılığına Yönelik Yönetmeliğin 5. maddesinin (b bendi) erkek personeller ile ilgili bulunan bölümde oluşturulan düzenleme yayınlandı ve mevzuata aktarıldı. Kararda ise şu ifadeler bulunuyor,

(Danıştay Onikinci Dairesinin 20/4/2022 tarihli ve K.:2022/2247; E.:2021/7000 sayılı kararı ve iptal tabiri; Gün aşırı sakal tıraşı olunmalıdır ve sakal bırakılmamalıdır.) Bıyık olağan olarak bırakılmalı, uzunluğu ise üst dudak çizgisini geçmemelidir. Üst kısımlardan alınmaz, yanlar ise üst dudak sırasında olmalıdır, alt kısımları ise dudak çizgisinde kesilir. Kravat kullanılmalıdır, kravatı kapatacak şekilde balıkçı yaka tarzında ya da benzeri süveterler giyilmemelidir. Görevine göre ihtiyaç duyuluyorsa ve verilmişse tek tipte elbise giyilir.

Yorumlar (0)