Mehter marşı söyleyen muhabbet kuşu sosyal medyada gündem oldu

Sivas’ta Japon adındaki muhabbet kuşu, mehter marşıyla görenleri şaşkına çeviriyor.

YAŞAM 30.01.2022, 12:55
Mehter marşı söyleyen muhabbet kuşu sosyal medyada gündem oldu

Sivas’ta yaşamını sürdüren Ömer Bayrak’a ait Tepeli cinsindeki muhabbet kuşu, zengin kelime haznesi ve kurmuş olduğu uzun cümlelerle dikkatleri üzerine çekiyor. Japon, benzerlerinden farklı bir şekilde yaklaşık olarak 100 kelimeyi ezberlemeyi başardı. Onu benzerlerinden ayıran en büyük özelliğiyle kelimeleri bir araya getirmesinin ardından uzun cümleler kurmasıyla kısa sürede sosyal medyada dikkatleri üzerine çekti. Öncesinde kuşuna birçok söz ezberleten sahibi Ömer Bayrak şimdi ise mehter marşını ezberletti.

Mehter marşı söyleyen ‘Japon’un videosunun yayınlanmasıyla bir anda gündem oldu. Bayrak’a yurt içerisinden ve yurt dışından birçok teklif geldi.

“İnsan evladını satar mı”

Bayrak, evladı gibi görmüş olduğunu kuşunu hiçbir bedele satmayacağını söyleyerek, “İlk başladığımızda kısa kelimelerle, annecik ve babacık ile başladık. Ardından ise uzun cümlelere uğraşıp Sivas türküleri ve Sivasspor sloganları söylettik.

Ardından düşündüm ne yapabilirim diye ve mehter marşını ona öğrettim. Gelen yorumlar çok güzel. Misafirlerimiz geldiğinde kuş konuşuyor, onlar da şaşkınlıklarını gizleyemiyorlar. 2 senedir bu kuş bende 100 kelime biliyor. Tüm dünyadan teklifler geldi ama insan evladını satar mı? Konuştuğu zaman özellikle huzur buluyorum. Onu çok seviyorum.”

Yorumlar (0)