#MehtapBalabanTutuklandı

İslam dinine ve Müslümanlara ağır hakaret içeren paylaşımlarda bulunan Metap Balaban tutuklandı.

YAŞAM 15.09.2020, 12:20 16.09.2020, 09:51
#MehtapBalabanTutuklandı

Sosyal medyada İslam dinine ve Müslümanlara ağır hakaret içeren paylaşımlarda bulunan ve "İslam dinine küfretme" özgürlüğü isteyen Mehtap Balaban isimli provokatör tutuklandı.

Mehtap Balaban isimli bir yaratık, sosyal medya hesapları Instagram ve Twitter üzerinden İslam dinine ve Müslümanlara ağır hakaret, iftira ve aşağılamalarda bulunmuş, kendi çirkin İslamofobik fikirlerine mizah süsü vererek küçük bir Müslüman kız çocuğunu cinsel obje olarak kullanıp "taciz" ve "şiddet" iftiraları atmış, bu paylaşımları nedeniyle sosyal medyada #MehtapBalabanTutuklansın hashtag ile büyük tepki toplamıştı.

mehtap balaban twitter islam hakaret

Eminyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ekipleri tarafından adresi tespit edilen Mehtap Balaban isimli küfürbaz, Twitter ve Instagram hesaplarından İslam dinine ve Müslümanlara hakaret içerikli paylaşımları sebebiyle yakalanarak gözaltına alınmıştı.

Emniyetteki ifadesinde Twitter hesabının kendisine ait olduğunu kabul etmek zorunda kalan Mehtap Balaban, ahlaksız ve provokatif paylaşımları da kendisinin yaptığını itiraf etti.

Dinî değerleri aşağılama gibi bir niyeti olmadığı saçmalığını savunan Mehtap Balaban, kendisinin de Müslüman olduğunu ileri sürerek, paylaşımları Facebook’taki bir gruptan alıntıladığını, paylaşımın esass sahibinin kim olduğunu bilmediğini iddia etti.

Adaletin elinden kurtulmak için her türlü yalana sarılan Mehtap Balaban, İslam'ın merhamet dini olmasına rağmen bazı insanların İslam'ı kötü tanıtmalarından rahatsız olduğu için böyle bir paylaşımda bulunduğunu ileri sürerek, yanlış anlaşıldığını ve pişman olduğunu iddia etti.

Mehtap Balaban isimli provokatör, emniyetteki işlemlerinden sonra Bakırköy Adalet Sarayı’na sevk edildi.

Savcılıkta ifadesi alınan Mehtap Balaban isimli İslam ve Müslüman düşmanı, Nöbetçi Bakırköy Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildikten sonra, "halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme" suçundan tutuklanarak cezaevine konuldu.

Mehtap Balaban'ın paylaşımları

Mehtap Balaban isimli İslam düşmanı, babasıyla birlikte namaz kılan minik bir kız çocuğunu cinsel obje olarak kullanarak, Müslümanlara "taciz, tecavüz, istismar" iftirası atmış ve İslam'a hakaret etmenin "fikir özgürlüğü" olduğunu savunmuştu.

Mehtap Balaban'a 15 binin üzerinde Twitter kullanıcısı tepki göstererek bu hainin derhal tutuklanmasını istemişti.

İşte o tepki paylaşımlarından bazıları:

Yorumlar (0)