Mehmetçik’ten tarihi başarı 

Zorlu arazi ve hava koşullarına karşın yüksek tempoda devam eden operasyonlarda son 1 ayda 172 terörist etkisiz hale getirildi. 

YAŞAM 30.01.2022, 15:25
Mehmetçik’ten tarihi başarı 

Milli Savunma Bakanlığı’ndan elde edilen verilere göre terörle mücadele hızla artan bir tempoda devam ediyor. Zorlu arazi ve hava şartlarına karşın kararlılıkla gerçekleştirilen operasyonlar, “Terörist neredeyse hedef orası” anlayışıyla sürdürülüyor. 1 Ocak’tan bu yana düzenlenen operasyonlarda toplam 172 teröristin öldürüldüğünü belirten MSB, Suriye’nin kuzeyinde 147, Irak’ın kuzeyinde ise 25 operasyon düzenledi. Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı SİHA ve uçaklar, 25 hava harekatı gerçekleştirdi. Terör örgütlerine ait pek çok hedefin imha edildiği dönemde başarılı bir süreç yaşandı. 



Operasyonlar, sıfır derecenin altında sürüyor 

Ülke geneli ve çevre ülkelerde devam eden soğuk hava şartlarında operasyon düzenleyen Mehmetçik, binlerce metre rakımda kurulmuş üs bölgelerinde vatan nöbetini sürdürüyor. 488 üs bölgesinde gece sıcaklığı sıfırın altında 20 derece iken pek çok bölgede kar kalınlığı 5 metreyi aşmış durumda. Örneğin Kuzey Irak’taki Misolok üs bölgesinde sıcaklık sıfırın altında 39 derece, kar kalınlığı ise 7 metre. 



2021’de 2883 terörist öldürüldü 

Milli Savunma Bakanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre 2021 senesinde gerçekleştirilen 397 operasyonda toplam 2883 terörist öldürüldü. Operasyonlara aralıksız devam eden Milli Savunma Bakanlığı, tüm personellerin kış şartlarına göre hazırlandığını vurguladı.  

 

Yorumlar (0)