Mehmetçik’ten Suriye’ye yardım eli

Suriye'de huzur ve güvenlik ortamını sağlayan Mehmetçik, bölge halkının insani ve temel ihtiyaçlarının karşılanmasına destek olmak için gece gündüz demeden üstün bir çaba gösteriyor. 

YAŞAM 02.10.2021, 12:44
Mehmetçik’ten Suriye’ye yardım eli

İyilik ve merhamet timsali Mehmetçik, Suriye'de güven ve huzur ortamı sağlıyor.

Gece gündüz demeden 

Bütün insanlığa örnek olan Türk askeri, yardım elini Suriye’deki masum ve mazlumlara uzatıyor.

Barış ve istikrara katkı veren Mehmetçik, Suriye’de terörden temizlenen alanlarda bölge halkının yüzünü güldürüyor.

Kahraman komandolar; yaşlı, kadın ve çocuklar başta olmak üzere bölge halkının beslenme ihtiyaçlarından barınmaya, eğitimden su ve elektriğe kadar temel ve insani ihtiyaçlarının karşılanmasına destek olmak için gece gündüz demeden üstün bir çaba gösteriyor.

Milli Savunma Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye’de masum sivillere yönelik desteğini gözler önüne seren görüntüleri kamuoyuyla paylaştı.

Mehmetçik'in yardım paketlerini alan ailelerin ve çocukların sevinçleri kameralara yansırken, askerlerle sohbet eden bölge halkı duydukları memnuniyeti ifade etti.

“Türk milletine ve ordusuna şükranlarımızı iletiyoruz”

Mabruka’nın muhtarı olduğunu söyleyen bölge halkından Ömer Abdullah, “Türk askerine teşekkürlerimi iletiyorum. Gıda, elektrik ve su yardımı yapıyorlar. Şu anda yine yardım dağıtıyorlar. Bu yardımları için Türk ordusuna ve halkına şükranlarımızı sunuyoruz.” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)