Mehmetçik dostu Elmacı Dede kanseri yendi

Mehmetçik sevgisi dillere destan olan ve terör operasyonuna çıkan askerlere defalarca kasalarla elma dağıttığı için ismi "Elmacı Dede" olarak anılan Denizlili Muhammet Yılmaz, bu kez de Oruç Reis'e ve refakatçi askerî gemilere üzüm götürdü.

YAŞAM 10.09.2020, 17:08
Mehmetçik dostu Elmacı Dede kanseri yendi

Mehmetçiğe olan düşkünlüğü ve sevgisiyle tüm Türkiye'nin tanıdığı Denizlili Muhammet Yılmaz, Oruç Reis'e ve araştırma gemisine refakat eden askerî gemilerde görevli askerlere dağıtmak için aldığı kasalar dolusu üzümleri, Aksaz Deniz Üs Komutanlığına götürerek teslim etti.

Bahçesinde yetiştirdiği tüm elmaları toplayarak Fırat Kalkanı Harekâtı, Zeytin Dalı Harekâtı, Barış Pınarı Harekâtı ve son olarak Kapan-3 Kavaklı Operasyonu'na giden askerlere dağıtan 70 yaşındaki Elmacı Dede, bu kez de üzüm dağıtmak için memleketi Denizli'den yola koyuldu.

Askerlere elmanın yanı sıra tatlı da ikram eden Muhammet Yılmaz, sismik araştırma faaliyetlerini sürdüren Oruç Reis ve refakatçi askerî gemilerde vazifeli Mehmetçik için aldığı kasalar dolusu üzümlerin yiğit vatan evlatlarına ulaştırılması için Aksaz Deniz Üs Komutanlığına geldi.

Askerleri çok sevdiğini, gücü yettiği kadar Mehmetçiklere küçük hediyeler ulaştırmaya gayret gösterdiğini belirten Elmacı Dede, "Devletimiz pet tabii kahraman yiğit evlatlarımızın bütün ihtiyaçlarını eksiksiz karşılıyor. Elma, tatlı, üzüm hepsi bahane. Onların yanlarında olmak istiyorum. Şimdi de Oruç Reis ve ona koruyan yiğitlerimiz için bir şeyler yapmak istiyorum. Deniz Kuvvetleri Komutanlığından gerekli izinleri aldım. Allah kısmet ederse üzümleri evlatlarımıza ulaştıracağız." dedi.

Aynı zamanda kanser hastası olduğu bilinen Elmacı Dede, gazetecilere bir de müjde verdi. 

Yetiştirdiği meyvelerin mevsimi olmadığı için üzüm satın aldığını, operasyon ve harekatlara manevi destek verdikten sonra kanseri de yendiğini söyleyen Elmacı Dede, son tahlillerinin tertemiz çıktığı müjdesini habercilerle paylaştı.

"Mavi Vatan'ı unutmak büyük yanlış olurdu" diyen Denizlili Muhammet Yılmaz, içindeki İslam, vatan, millet, asker ve polis sevdası olduğu için nerede operasyon varsa oraya gitmek istediğini belirterek, şunları söyledi:

"Yiğit evlatlarımızın üzüme ihtiyacı yok. Allah'a şükürler olsun devletimiz ziyadesiyle kahraman evlatlarımızın ihtiyaçlarını karşılıyor. Üzüm elma bahane. Ben manevi olarak evlatlarımızın yanında olmak istiyorum. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın dünya lideri olduğunu kabullensin dünya artık. Kabullenmezlerse hüsrana uğrayacaklar. Kabullensinler ve liderimizin çağrılarına uysunlar ki dünyadaki garibanlar da bir rahat etsin."

Yorumlar (0)