Mehmetçik, Bingöl’de yaraları sarıyor!

Bingöl’de peş peşe meydana gelen depremlerden etkilenen Yedisu ilçesindeki vatandaşların yaraları Mehmetçik eliyle sarılıyor.

YAŞAM 16.06.2020, 17:33
Mehmetçik, Bingöl’de yaraları sarıyor!

Bingöl'de peş peşe yaşanan depremlerden etkilenen vatandaşın yarasının sarılması için Mehmetçik destek veriyor.

Bingöl ilinin Karlıova ilçesinde önceki gün saat 17.24'te yaşanan 5,7 büyüklüğündeki yer sarsıntısından sonra oluşan 2’si 4 büyüklüğünün üzerinde 90'dan fazla artçı sarsıntı ile dün saat 09.51'de yaşanan 5,6 büyüklüğündeki depremden etkilenen vatandaşların mağduriyet yaşamaması için kurumların çalışması devam ediyor.

Depremden etkilenen Bingöl ilinin Yedisu ilçesinde AFAD (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı) ekipleri tarafından bütün vatandaşlara çadır dağıtımı yapıldı. Vatandaşlar, AFAD tarafından dağıtılan çadırları evlerinin bahçesine Mehmetçiğin yardımıyla kurdu.

Yedisu ilçesinde vatandaşların yardımına koşan askerler, bahçelerine çadır kurmak isteyen vatandaşların bahçelerinde bulunan yabani otları temizleyerek çadır kurulmasına destek verdi. 

Gördüğü yardımdan memnun olan vatandaşlar da askerlere ilgi göstererek, onlara çeşitli ikramlarda bulunup sohbet ettiler.

Askerin destek verdiği vatandaşlardan Şerafettin İsen, Yedisu ilçesinin depremden olumsuz etkilendiğini söyledi ve "Allah devletimizden ve Mehmetçiğimizden razı olsun.” Duasında bulunarak, bu zor günlerinde yardımcı olduklarını ve kendilerini yalnız bırakmadıklarını ifade etti.

Yorumlar (0)