Mehmetçik, bayramı “vatan nöbeti” ile karşıladı 

Ülkenin dört bir yanındaki sınırlarda bulunan Mehmetçikler, bayramı da “vatan nöbeti” ile karşıladı. Ailelerinden ve sevdiklerinden kilometrelerce uzaktan olan Mehmetçikler, telefonda bayramlaştı.  

YAŞAM 13.05.2021, 11:00 14.05.2021, 09:37
Mehmetçik, bayramı “vatan nöbeti” ile karşıladı 

Ülkenin dört bir yanındaki sınırlarda bulunan Mehmetçiklerimiz, ailelerinden ve sevdiklerinden kilometrelerce uzaklıkta geçirecekleri bayrama uyandılar. Vatan nöbeti ile başlayan bayramı, sevdiklerini telefonla arayarak kutladılar.

Bulgaristan sınırında bulunan Avcılar Hudut Karakolu görevlisi Mehmetçikler de silah arkadaşları ve komutanları ile bayram kutlayanlar arasında bulunuyor. Kırklareli Demirköy’e bağlı olan Avcılar köyündeki sınır karakolunda görev yapan askerler, silah arkadaşlarını ve komutanlarını “ikinci ailesi” olarak biliyor ve bayramı görev başında geçirmekten dolayı gururlu olduklarını belirtiyor.

Mehmetçiklerden Türkiye’ye mesaj var

Görev başındaki Mehmetçikler ailelerine selam ve hasretlerini iletirken, tüm ülkeye “iyi bayramlar” mesajı göndermeyi ihmal etmiyor.



HIZIR ile sahadalar

7 gün 24 saat sınır hattında görev yapan Mehmetçikler, ASELSAN üretimi olan yerli ve milli keşif ve gözlem aracı HIZIR ile sahalarda yer alıyorlar. Faaliyetlerini, “Taktik ve Tekerlekli Zırhlı Keşif Aracı” ile yürüten askerlerin bir numaralı yardımcıları ise devriye köpekleri.

Etkin ve başarılı şekilde görevlerini icra eden askerlerimiz, “hudut namustur” sözünü benimsemiş olan kahramanca sınırlarımızı koruyor. “Dosta güven, düşmana korku” salıyor. Sınırlarımız, “ ‘Hudut Kartalları’na emanet”! 

Yorumlar (0)