M.D. canisinin vurduğu o polis şehit oldu

Bursa'da kavgayı ayırmak için araya giren ancak M.D. isimli caninin belindeki silahını alarak başından vurduğu polis memuru şehit oldu.

YAŞAM 07.12.2019, 12:51 07.12.2019, 13:01
M.D. canisinin vurduğu o polis şehit oldu

Bursa'da, kavga ihbarı üzerine gittiği olay yerinde silahla başından vurulan ve tedavi gördüğü hastanede şehit olan polis memuru Alaattin Özdemir için Bursa Emniyet Müdürlüğü önünde tören düzenlendi.

Başından vurularak şehit olan Alaattin Özdemir'in cenazesi, görev yaptığı Bursa Emniyet Müdürlüğüne getirildi.

Tören alanında, polis memuru Alaattin Özdemir'in annesi, babası, eşi, kızı, oğlu, akrabaları ve mesai arkadaşları da hazır bulundu.

Saygı duruşunun ardından Alaattin Özdemir'in özgeçmişi ve şehit olduğu an anlatılırken ailesinin ve bazı polislerin gözyaşı döktüğü görüldü.

Bursa Müftüsü İzani Turan dua ettirdi, bu esnada avuçlarını açarak dua eden şehidin eşi ve çocukları gözyaşlarını tutamadı.

Sağlık ekipleri eşliğinde tören alanına gelen şehidin anne ve babasının ayakta durmakta güçlük çektiği görüldü.

Duanın ardından şehit polis memuru Alaattin Özdemir'in naaşı cenaze aracına taşındı.

Şehit polis Alaattin Özdemir'in cenazesi, yunus ekiplerinin konvoyuyla memleketi Kütahya'ya uğurlandı.

Alaattin Özdemir'in cenazesinin, Kütahya Ulu Camisi'nde ikindi vakti kılınacak cenaze namazının ardından, Kütahya Hava Şehitliği'ne defnedileceği bildirildi.

Törene Bursa Valisi Yakup Canbolat, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan ile milletvekilleri ve çok sayıda polis memuru katıldı.

Olay

Yıldırım ilçesinde, salı akşamı iki aile arasında yaşanan kavgayı ayırmak için olay yerine giden polislerden Alaattin Özdemir, belindeki tabancasını alan M.D. isimli cani tarafından başından vurulmuştu.

Başından yaralanan Alaattin Özdemir, 112 Acil Sağlık ekipleri tarafından Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılmıştı.

Gözaltına alınan M.D. isimli cani, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanırken kavgaya karışan diğer yakınları adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Şehit polis memuru Alaattin Özdemir'in ailesi, şehidin organlarını bağışlama kararı aldı.

Yorumlar (0)