Maymun gözaltında, fenomene el konuldu!

Sosyal medya fenomeni Meriç İzgi, kaçak maymun beslediği gerekçesiyle gözaltına alındı.

YAŞAM 18.09.2020, 11:05 18.09.2020, 12:08
Maymun gözaltında, fenomene el konuldu!

Kaçak olarak maymun beslediği tespit edilen SM (sosyal medya) fenomeni Meriç İzgi gözaltına alınırken, üçüncü maymununa da el konuldu.

İstanbul Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sosyal medya fenomeni Meriç İzgi'nin, CİTES kapsamında beslenmesi özel izne tabi olan makak maymununa sahip olduğu ve makak maymununu, videolar çekerek sosyal medya hesabından paylaşmak için kullandığı tespit edildi.

Daha önce iki kez gözaltına alınan ve iki gözaltında da birer makak maymununa el koyan polis ekipleri, uyarılara rağmen Meriç İzgi'nin, İstanbul Sarıyer'deki evinde yine makak maymunu beslediği gerekçesiyle baskın yaptı.

Operasyonda SM fenomeni Meriç İzgi ve Elif Türkan E. gözaltına alındı. Ekipler, makak cinsi maymunu da korumaya aldı.

Kasıtlı ve bilinçli olarak kanunları üçüncü kez hiçe sayan SM fenomeni Meriç İzgi, İstanbul Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Emniyetteki işlemleri hâlihazırda devam eden Meriç İzgi, gün içinde adliyeye sevk edilecek. Elif Türkan E. ise tutuksuz yargılanmak üzere savcılık talimatıyla Emniyet'ten salıverildi.

El konulan makak maymunu ise DKMP (Doğa Koruma ve Milli Parklar) 1. Bölge Müdürlüğüne teslim edildi.

CİTES nedir? CİTES'in açılımı nedir?

CİTES'in açılımı "Nesli Tehlike Altında Olan Yabani Hayvan ve Bitki Türlerinin Uluslararası Ticaretine İlişkin Sözleşme"dir. CİTES çerçevesinde bazı hayvan türlerinin alınıp satılması özel izne tabidir. Özel izni bulunmayan bu türlerin beslenmesi ve barındırılması suçtur. Habere konu olan makak maymunları da "nesli tehlike altında olan yabani hayvan türleri" sınıfında bulunuyor.

Yorumlar (1)
gaffur 4 yıl önce
başlık müthiş olmuş :)