Maskesiz gezenlere 1000 liralık ceza kesildi, vatandaş isyan etti!

İstanbul İstiklâl Caddesi'nde maskesiz dolaşan vatandaşlara tek tek para cezası kesildi. Vatandaşlardan biri, "Ağabey siz iyi misiniz? Ben bir aydır çalışmıyorum, bin lira para alamadım. Maskemi alıp geleyim, Ben bin lira ödeyemem." dedi. 

YAŞAM 08.05.2020, 11:00 08.05.2020, 11:01
Maskesiz gezenlere 1000 liralık ceza kesildi, vatandaş isyan etti!

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle her hafta sonu uygulanan sokağa çıkma yasağının sona ermesiyle İstanbul'un Beyoğlu ilçesi İstiklal Caddesi'nde yoğunluk meydana geldi.

Pazartesi günü başlayan yoğunluk, hafta boyunca sürdü. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstiklâl Caddesi'ndeki yaşanan yoğunluğa tepki göstererek, "İstiklal Caddesi, bugün iyi bir görüntü vermedi. Bu kadar insan girmesi için çok erken. Günlük hayattan her fotoğraf, Türkiye günlük koronavirüs tablosuna destek vermeli. Evde kalmaya çalışalım. Çıkarsak maske kullanalım, sosyal mesafe kuralına uyalım." açıklamasını yaptı. 

Vatandaşların ateşleri ölçüldü

Polis ekipleri, İstiklal Caddesi'nde kontrolleri yoğunlaştırırken, vatandaşların sosyal mesafe kuralına dikkat etmeleri gerektiğine ilişkin sürekli anons geçti.

Beyoğlu Belediyesi zabıta ekipleri, İstiklal Caddesi girişi ve Galatasaray Meydanı'nda vatandaşların ateşini ölçerek maske dağıtımı gerçekleştirdi.

"Maskesiz yürümek yasak değil"

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele dâhilinde yapılan bütün uyarılara rağmen caddede maskesiz gezen 8 kişi, polis ekipleri tarafından durduruldu. Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'na muhalefet etmeleri nedeniyle ceza kesilen vatandaşlardan biri, polise itiraz ederek maskesiz yürümenin yasak olmadığını ileri sürdü. 

Polis ise "Sokakta maskesiz yürümek, bu yasaklara dâhil değil." diyen şahsa "Sokaklarda değil, İstiklal Caddesi ve Taksim Meydanı'nda var." yanıtını verdi. 

"Bir aydır çalışmıyorum, ben bin lira ödeyemem"

Polis ekiplerinin kaç TL ceza kestiğini soran bir vatandaş ise aldığı yanıt karşısında şaşkınlığa uğradı.

Cezayı ödeyecek parasının olmadığını kaydeden şahıs, "Ağabey siz iyi misiniz? Ben bir aydır çalışmıyorum, bin lira para alamadım. Maskemi alıp geleyim, Ben bin lira ödeyemem." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)