Maskeler, halay mendili oldu!

Konya'da düzenlenen bir sokak düğünde maskeler, halay mendili olarak kullanıldı. 

YAŞAM 15.08.2020, 14:51 15.08.2020, 14:54

Türkiye'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakaları yeniden artış göstermeye başladı. En fazla vakanın tespit edildiği ülkelerden birisi de Konya oldu.

Bunu umursamayan vatandaşlar, Beyşehir ilçesinde sokak düğünü düzenledi. 

Gençlerin, sokak düğünde Arapça şarkılar çalarak eğlendikleri görüldü. Sosyal mesafe kuralına riayet etmeyen gençler, halay da çektiler.

Bazı kişilerin, maskeleri halay mendili olarak kullanmaları tepki çekti. Sokak düğününe katılanlar, adeta yeni tip koronavirüse (Covid-19) meydan okudu. 

Çok fazla gürültü yapılması nedeniyle polis ekipleri, saat 23.00 sularında düğün yerine giderek gerekli uyarıyı yaptı. Böylece sokak düğünü sona erdi. 

Sağlık Bakanlığı, vatandaşların keyfi olarak toplu etkinliklere katılmamaları konusunda uyarıda bulunuyor. Bakanlık "maske, mesafe ve hijyen" dese de vatandaşlar, rehavete kapılmış görünüyor.

Türkiye'de son dönemde günlük yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakaları, 1000'lerin üzerinde seyrediyor. Bilim Kurulu üyeleri, önlemlere dikkat edilmemesi halinde sonbahar aylarında ikinci dalganın gelebileceğini söylüyor. 

Yorumlar (0)