Maske uyarısı yapan kadın güvenlikçiyi dövdü

Kocaeli'nde bir şahıs, maske takması için kendisini uyaran kadın güvenlik görevlisini darp ettikten sonra, kendisini gözaltına almak isteyen polis memurlarına da saldırdı.

YAŞAM 05.06.2020, 17:36
Maske uyarısı yapan kadın güvenlikçiyi dövdü

Kocaeli ilinin İzmit ilçesinde Büyükşehir Belediyesine ait tramvaya maskesiz binen E.F. isimli kişi, önce yolcular tarafından sosyal mesafe kuralına uymadığı ve maske takmadığı için nezaket çerçevesinde uyarıldı.

E.F. isimli kişiden beklenmedik tepkiler alan yolcular, Halkevi durağına gelindiğinde durumu güvenlik görevlilerine bildirdi. Şikayet üzerine tramvaya gelen kadın güvenlik görevlisi, E.F'yi tramvayda maskesiz yolcuk yapamayacağı konusunda uyardı. E.F. isimli şahıs, uyarısını tamamlamasına bile fırsat vermediği kadın güvenlik görevlisine saldırarak feci şekilde darbetti.

Kadın güvenlik görevlisinin darbedilmesi üzerine durum 155 Polis'e ihbar edilerek acil yardım istendi. İhbar üzerine kısa sürede durağa gelen polis ekipleri, E.F. isimli şahsı gözaltına almak istedi. Polis ekiplerine de saldıran ve şiddetli mukavemet gösteren E.F. isimli şahıs, polis zoruyla etkisiz hâle getirilerek Emniyet'e götürüldü.

Emniyet'te sorgusu alınan ve işlemleri tamamlanan F.K. daha sonra adliyeye sevk edildi. Nöbetçi hakimliğin huzuruna çıkarılan E.F. isimli kişinin, "kamu görevlisine görevini yaptırmama ve kamu görevlisine mukavemet" suçlamasıyla tutuklanmasına karar verildi.

Cezaevine gönderilen E.F. isimli şahsa ayrıca sosyal mesafe kuralı ile bulaşıcı hastalıklara ilişkin önlemlere uymadığı ve maske takmadığı gerekçesiyle para cezası verildi.

Yorumlar (0)