Maske takmayanlara "3 günde 10 kitap okuma" zorunluluğu!

Sakarya'da yapılan yeni tip koronavirüs (Covid-19) denetimlerinde maske takmadığı tespit edilen kişilere 3 gün boyunca evde kalma ve 10 adet kitap okuma zorunluğu getirildi.

YAŞAM 12.09.2020, 13:04 12.09.2020, 13:10
Maske takmayanlara "3 günde 10 kitap okuma" zorunluluğu!

Türkiye'de artan yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarına karşı ilave tedbirler getirilmeye başlandı. Söz konusu önlemlerin getirildiği şehirlerden biri de Sakarya oldu.

Sakarya'da polis memurları tarafından gerçekleştirilen yeni tip koronavirüs (Covid-19) denetimleri sırasında maske takmadığı belirlenen kişilere ilişkin yeni kararlar alındı.

Sakarya Valiliği, maske kuralına uymayan kişilerin önce uyarılmasını, aynı durumun yeniden yaşanması halinde ise para cezası kesilmesini ve söz konusu kişilerin üç gün boyunca evde kalarak en az 10 adet kitap okumalarını istemişti. 

Sakarya'da bugün polis memurları tarafından gerçekleştirilen denetimler sırasında karantina önlemine uyan vatandaşlara kitapları verildi.

Ceza değil, "ödül"

Bu uygulama "ceza" olarak adlandırılsa da Sakarya Valiliği, vatandaşların kitap okuma alışkanlığa sahip olmalarını hedefliyor.

"Karantina önlemlerine uyanlar ödüllendirildi"

Sakarya Valisi olan Çetin Oktay Kaldırım, Twitter hesabından konuya ilişkin bir paylaşımda bulundu.

Vali Kaldırım, paylaşımında, polis memurlarının vatandaşlara kitaplarını teslim ettiği görüntülere yer verdi. Kaldırım, her şartta kitap okumanın ve bilinçli olmanın değerli olduğuna dikkat çekti.

Karantina önlemlerine riayet ederek evlerinde bulunan kişilerin kitap ile ödüllendirildiklerini aktaran Kaldırım, vatandaşların kitap okuma alışkanlığı kazanmalarını sağladıklarını ifade etti.

Kaldırım, yeni tip koronavirüs (Covid-19) önlemlerine uyulması için çağrıda bulundu. 

Yorumlar (1)
Feyman 4 yıl önce
YARATAN RABBININ ADIYLA O KU O INSANI KAN PIHTISINDAN YARATTI O KU KI RABIN SONSUZ KEREM SAHIBIDIR INSANA BILMEDIGI BILDIREN DIR