Maske takmayan vatandaştan ilginç savunma: "Takamam, hap yutuyorum"

Çorum'da semt pazarına maske takmadan gelen bir kişi, güvenlik güçleri ile tartışarak, "maske takmak istemediğini, her gün hap yuttuğunu" ifade etti. 

YAŞAM 21.09.2020, 11:09
Maske takmayan vatandaştan ilginç savunma: "Takamam, hap yutuyorum"

Türkiye'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında mesken dışında maske takmaya zorunluluk getirildi.

Bu nedenle güvenlik güçleri, ülke genelinde yaptıkları denetimleri sıkılaştırdı. Türkiye'nin farklı illerinden neredeyse her gün maske tartışmasına dair görüntüler geliyor. Bazı vatandaşlar, yeni tip koronavirüse (Covid-19) aldırış etmeyerek, maske takmamakta ısrar ediyor. Söz konusu kişiler, kendilerini uyaran güvenlik güçleriyle de sık sık tartışmaya giriyor.

Son olarak Çorum'da benzer bir olay yaşandı. 

Semt pazarında kurallara uyulmadı

Bahçelievler Mahallesi'nde kurulan semt pazarında ciddi bir kalabalık oluştuğu görüldü. Semt pazarına gelen vatandaşlardan bazılarının, zorunlu olmasına rağmen maske takmadıkları ve sosyal mesafe kuralına riayet etmedikleri fark edildi.

Semt pazarında çalışan kişiler, yoğunluğun çok fazla olduğunu ifade etti. Güvenlik güçleri, söz konusu pazarın girişinde, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında çeşitli önlemler aldı. Semt pazarına girmek isteyen vatandaşların ateşleri ölçüldü. Maske takmayan kişilerin de pazara girmelerine müsaade edilmedi. 

Semt pazarına eşiyle beraber gelen ve maske takmadan gezip alışveriş yapan bir vatandaş ile güvenlik personeli arasında tartışma çıktı. 

Güvenlik personeli, vatandaşın maskesini takması gerektiğini söyledi. Söz konusu vatandaşa dönerek, "hem kendi sağlığını hem de başkalarının sağlığını tehlikeye attığını" kaydeden güvenlik personeli, sabırlı bir şekilde uyarılarına devam etti.

Bunun üzerine yaşlı adamın eşi, maskeyi takmaya çalıştı ancak adam direnmeye devam etti. 

"Maske takmayacağını, her gün hap yuttuğunu" belirterek ilginç bir gerekçe bulan adam, eşine de sinirlendi. 

Söz konusu adamın güçlükle ikna edildikten sonra maskesini takarak oradan uzaklaştığı görüldü.

Yorumlar (2)
gaffur 4 yıl önce
artık baydı bu tipler. çok daha ağır yaptırımlar gerekiyor bu cahiller için
gaffur 4 yıl önce
artık baydı bu tipler. çok daha ağır yaptırımlar gerekiyor bu cahiller için