Maske takmayan vatandaş polise beddua etti!

Çorum'da maske takmadığı için ceza yiyen vatandaş, polis memurlarına beddua etti.

YAŞAM 01.10.2020, 15:13 01.10.2020, 15:24
Maske takmayan vatandaş polise beddua etti!

Türkiye'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında bütün şehirlerde maske takmak zorunlu oldu. Polis ekipleri, bu nedenle yoğun bir şekilde maske denetimleri gerçekleştiriyor.

Çorum'da maske, sosyal mesafe ve temizlik denetimi yapılırken ilginç bir olay yaşandı.

Polis memurlarına direndi

Gazi Caddesi'nde yeni tip koronavirüs (Covid-19) önlemlerini umursamayarak maske takmayan Alp Ü.'ye polis memurları tarafından ceza kesildi.

392 TL para cezası kesilen Alp Ü. polis memurlarına sinirlenerek uzun süre direndi. 

"Karşı tarafa sesim gitmediği için çıkardım"

Alp Ü. polis memurlarının kimlik talebi üzerine fizik tedavi gördüğünü ileri sürerek, hastaneden geldiğini söyledi.

Hasta olduğunu ve felç geçirdiğini iddia eden Alp Ü. maske takmamasına da bir bahane buldu. Alp Ü. bankayla konuştuğunu belirterek, karşı tarafa sesi gitmediği için maskesini çıkardığını kaydetti. 

Polis memuru sabırla uyardı

Bunun üzerine polis memuru, Alp Ü.'ye sağlığı için maskesini takmak zorunda olduğunu ve bunun bir bahanesi olamayacağını söyledi. Her gün telefonla konuştuklarını ancak maskelerini hiçbir şekilde çıkarmadıklarını belirten polis memuru, bunun İçişleri Bakanlığı genelgesi ile zorunlu hale getirildiğini hatırlattı. 

Alp Ü. kendisinden kimlik isteyen polis memurlarını bir kez daha reddetti. Alp Ü.'yü karakola götürmek zorunda olduklarını söyleyen polis memurlarının sabır sınavı devam etti.

Bu kez de beddua etmeye başladı

İşinin olduğunu iddia eden Alp Ü. sağlık problemleriyle uğraştığını kaydetti. Hasta olduğunu ve niye karakola götürülmek istendiğini anlamadığını belirten Alp Ü. "Sizin başınıza da gelsin" diyerek polis memurlarına beddua etmeye başladı. Görevini yapmaya çalışan polis memuru ise Alp Ü.'ye sadece teşekkür etti. 

Daha sonra eşini arayan ve TC kimlik numarasını isteyen Alp Ü.'ye gereken yaptırımlar uygulandı. İyice sinirlenen Alp Ü. polis memurlarına çirkin sözler sarf etmeye devam ederek, "Maaşınız çıktı" dedi.

"Maaşlarımız cezalardan ödenmiyor"

Polis memuru ise maaşlarının cezalardan ödenmediğini, söz konusu cezaların vatandaşlara hizmet olarak geri döndüğünü ifade etti. 

Alp Ü. ise devletin cezalarla geçindiğini ancak hizmet sunmadığını iddia ederek, oradan uzaklaştı. Para cezasının kesilmesinin ardından yeniden polis memurlarının yanına gelen Alp Ü. "bu miktarın çok olduğunu" ve "bunaldığını" söyledi. 

Yorumlar (1)
Gülhan 3 yıl önce
Bir tarafta vazifesini yapan polis memuruna beddua eden alçak, diğer tarafta Eyyüp peygamber sabrıyla bedduaya teşekkür eden onurlu ve şerefli polislerimiz. O alçağa aynen bedduasını iade ediyoruz.