Maske takmayan amcanın kafası karıştı! "Sizi şikâyet edeceğim"

Bursa'da maskesini takmayan bir amca, kendisini uyaran polis memurlarına ilginç bir tepki göstererek, "Sizi kaymakamlığa şikâyet edeceğim." dedi.

YAŞAM 12.09.2020, 11:08 12.09.2020, 11:15
Maske takmayan amcanın kafası karıştı! "Sizi şikâyet edeceğim"

Türkiye'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında denetimler devam ediyor. Görevini yapmaya çalışan polis memurları ile vatandaşlar arasında ilginç diyaloglar yaşanıyor. 

Polis memurlarının sabrının zorlandığı son olay da Bursa'nın İnegöl ilçesinde meydana geldi. 

Sinanbey Mahallesi'nde maske denetimi yapan polis memurları, maskesini takmayan A.K. adlı bir vatandaşa uyarıda bulundu.

Polis memurları, 70 yaşındaki A.K.'den maskesini takmasını istedi. Bunun üzerine yaşlı adamın maskesini taktığı görüldü.

Kimliğini vermek istemedi

Yaşlı adamdan kimlik isteyen polis memurları zor dakikalar yaşadı. 70 yaşındaki amca, işlem yapmak isteyen polis memurlarına kimliğini vermek istemedi. Bunun üzerine polis memurları, A.K.'yi karakola götürmek zorunda kalacaklarını söyledi.

70 yaşındaki amca bunun üzerine kimliğini çıkararak ilginç bir tepki verdi. Ceza ile korkutulamayacağını ifade eden A.K. polis memurlarını tehdit ederek, "kaymakamlığa şikâyette bulunacağını" ifade etti. 

Cezadan sonra da maskesini indirdi

Maskesini takmayan amcaya, polis memurları tarafından 900 liralık para cezası kesildi. Yaşlı adam, hakkındaki tutanağı imzaladı. Polis memurları ise A.K.'ye bir daha dışarı maske takmadan çıkmaması gerektiği konusunda uyarıda bulundu. 

Yaşlı adamın uyarılar üzerine iyice öfkelendiği görüldü. Maske takmayacağını söyleyerek polis memurlarını zor duruma sokan A.K'nin yüzündeki maskeyi yeniden çenesinin altına indirdiği fark edildi.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) önlemlerini umursamadan diğer insanların sağlığını tehlikeye atan 70 yaşındaki amca, yoluna devam etti. 

Dün de benzer bir olay yaşanmıştı

Dün Bursa'nın Nilüfer ilçesinde de polis memurları zor anlar yaşamıştı. Görükle Mahallesi'nde maske takmadığı fark edilen Ş.A. isimli bir kadın, polis memurları tarafından durdurulmuştu. Polis memurları, söz konusu kadının maskesini takması için uyarıda bulunmuştu.

Fakat Ş.A. polis memurlarına "Sizi görünce kriz geliyor" diye bağırmaya başlayarak, maskesini takmamakta direnmişti. Yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirlerine aldırış etmeyen kadına da 900 liralık para cezası kesilmişti.

Yorumlar (0)