Maske cezası kesen polisi tehdit etti: Görüşeceğiz!

İstanbul'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) önlemlerini ihlâl ederek maske takmayan ve sigara içen bir vatandaş, kendisine ceza kesen polis memurunu tehdit ederek, "Seninle görüşeceğiz." ifadesini kullandı. 

YAŞAM 24.11.2020, 10:40
Maske cezası kesen polisi tehdit etti: Görüşeceğiz!

Türkiye'de 81 ilde yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında maske takılması zorunlu hale getirilmiş, daha sonra alınan bir kararla da belirli sokak, cadde ve meydanlarda sigara tüketimine yasak getirilmişti.

İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele dâhilinde sıkı bir denetim yapıldı. İstiklâl Caddesi'nde bekleyen ekipler, maske takmayan vatandaşlara 900'er TL para cezası kesti.

"Maske takmam zararlı"

Yapılan denetimler esnasında maske takmadığı fark edilen bir kişi, polis ekiplerinin zor anlar yaşamasına neden oldu. Söz konusu kişi, doktor randevusunun bulunduğunu ve maske takmasının kendisi için zararlı olduğunu belirtti. Maskesini çantasında taşıdığını söyleyen kişi, para cezasından kurtulmaya çalıştı. "Buradan gideceğim." diyen kişi, güvenlik güçlerine adresini vermedi. 

"Yasakları bilmiyorum"

İstiklâl Caddesi'nde maske takmadığı ve sigara içtiği görülen bir vatandaş ise yasaklar konusunda bilgi sahibi olmadığını ifade etti. Haber seyretmediğini kaydeden vatandaş, "polis ekiplerinin ayıp ettiğini" söyledi.

"Görüşeceğiz!"

Söz konusu vatandaş, bu kez polis ekiplerine ceza miktarının ne kadar olduğunu sordu. 900 lira ceza kesildiğinin belirtilmesi üzerine sinirlenen vatandaş, "Seninle görüşeceğiz!" diyerek polis memurunu tehdit etti.

"İtiraz ederiz"

Vatandaş, avukatlık ofislerinin bulunduğunu ve cezaya itiraz edeceklerini kaydederek, "Kabul edilmezse diğer tarafta haberleşiriz." diye konuştu. Polis ekipleri, para cezasına karşı çıkan kişiler karşısında adeta bir sabır sınavı verdi.

Yorumlar (0)