Mart bitmeden sert soğuklar gelebilir: "Sıcaklık 15-18 derece düşecek!"

Hava Forum sitesi, mart ayının sonuna doğru Türkiye'yi ziyaret etme ihtimali bulunan soğuk hava dalgası hakkında uyarılarda bulundu. Hava sıcaklığının 15-18 derece birden düşebileceği belirtildi.

YAŞAM 25.03.2023, 11:12 Hakan Öksüz
Mart bitmeden sert soğuklar gelebilir: "Sıcaklık 15-18 derece düşecek!"

Türkiye'de zaman zaman bazı kesimlerde şiddetli yağışlar görülse de bu kış dönemi genellikle kurak geçti. Yağışsız kış ayları nedeniyle barajların doluluk oranları ciddi derecede azaldı. Bu yaz için kuraklık tehlikesinin arttığı kaydedildi. Kar yağışı azlığı kuraklık tehlikesinin artırdı. Son günlerde etkili olan sıcak havalar, baharın habercisi olarak algılandı ancak mart bitmeden sert bir soğuk hava dalgasının Türkiye'yi ziyaret edebileceği söyleniyor.

29 Mart'ta ülkeye girebilir

Twitter'dan hava tahminlerine ilişkin yaptığı paylaşımlarla bilinen "Hava Forum" adlı sayfa, mart ayı biterken Türkiye'de sert bir soğuk hava dalgasının etkisini gösterebileceğini bildirdi. Söz konusu soğuk hava dalgasının 29 Mart'ta ülkeye uğramasının beklendiği kaydedildi.

Yeni haftada "hastalık havası" etkili olacak

Yeni haftada sıcaklık değerlerinde hızlı bir yükseliş ve düşüşün yaşanacağını kaydeden Hava Forum hesabı, soğuk algınlığı riskine dikkat çekti. 29 Mart'ta Türkiye'ye gelmesi olasılığı bulunan soğuk hava dalgası nedeniyle sıcaklıkların 15-18 derece düşebileceği uyarısı yapıldı. Sert soğukların "zirai don" riskine yol açabileceği belirtildi.

Yorumlar (0)