Marmaris’teki yağış, dereleri taşırdı, evleri su bastı 

Muğla Marmaris’te etkili olan sağanak yağışta dereler taştı. Bazı yollar ulaşıma kapanırken evleri su bastı. Çamurla kaplanan sokaklar vatandaşları isyan ettirdi. Denizin kahverengiye dönen rengi, deniz turizmini durdurdu. 

YAŞAM 05.12.2021, 12:34
Marmaris’teki yağış, dereleri taşırdı, evleri su bastı 

Muğla’nın Marmaris ilçesinde saatler boyunca etkili olan sağanak yağış sebebiyle hayat adeta felç oldu. Denizin renginin kahverengiye döndüğü anlarda turistler sahile yönelmekten vazgeçti. Sokaklar çamurla kaplandı ve bazı caddeler sular altında kaldı. Yürümekte zorluk çeken vatandaşlar araç ile yol almak istedi fakat bunda da başarılı olamadı. 



145 kilogram yağış düştü 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan verilere göre Marmaris’e son 24 saatte 145 kilogram yağış düştü. Birkaç gündür aralıklarla devam eden yağış özellikle dün şiddetini artırdı. Gece saatlerinde hızı daha da şiddetlenen yağış, su baskınlarına sebep oldu. 



İlçe merkezi başta olmak üzere yerleşim yerlerinin hemen hemen tümünde su baskınları yaşandı. İçmeler Mahallesi’nde daha yoğun olduğu saptanan yapışlar sebebiyle dağlardan kopan taşlar yollara saçıldı. Dağlardan gelen çamur da yolları kapladı.  



Dereler taştı 

Derelerin taştığı mahallelerde kütükler, kaya parçaları ve su taşkını sebebiyle yollar kapandı. Balçıkla kaplanan ara sokaklardan da geçmek epey zorlaştı. Turunç Mahallesi’nde de kaya parçaları yola kadar geldi. Evlere giren sular, el birliğiyle tahliye edilmeye çalışıldı. 

Yorumlar (0)