Marmaris’te nüfus 5 katına çıktı! Belediye, çalışanlarının izinlerini iptal ettirdi 

Yerli ve yabancı turistlerin Marmaris’e akın etmesi sebebiyle belediye yetkilileri temizlik işçilerinin ve zabıtaların tüm izinlerini iptal ettirip herkesi 7/24 göreve çağırdı. 

YAŞAM 17.07.2021, 07:53
Marmaris’te nüfus 5 katına çıktı! Belediye, çalışanlarının izinlerini iptal ettirdi 

Türkiye, dün akşam itibarıyla 9 günlük Kurban Bayramı tatiline girdi. Yabancı turistlerin akın ettiği Marmaris’e yerli turist akını başladı. Dün akşam saatlerinde Marmaris Belediyesi, ilçedeki nüfusun 5 katına çıktığını aktardı. Yetkililer, yoğunluk için ek tedbirler aldı. Bayram ve yaz tatillerinde bulunan temizlik, zabıta, fen işleri ve park bahçelerde çalışan herkesin iznini kaldırdı. 7/24 çalışma zorunluluğu getirilen Muğla’nın incisi Marmaris’te izinde olan tüm personeller şehre dönmeye başladı. 



240 temizlik personeli çalışacak 

Belediye bünyesine 4 yeni kamyon tahsis edilirken 16 personel takviyesi yapıldı. 240 kişiden oluşan temizlik birimi, bayram boyunca ilçede durmaksızın çalışacak. 

40 zabıta memuru ve 30 vefa grubu çalışanı da 7/24 hizmet verecek kişilerden. Ekipler, günlük rutin kontrolün yanı sıra şikayetleri de derhal değerlendirmek ve sonuca bağlamak için görevlendirildi. Bu ekipler özellikle kurban kesim yerlerini, plajları ve eğlence noktalarını mercek altına alacak. 



“Hazırlıklarımız tamam, 9 günü sorunsuz atlatacağız” 

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay: “Tüm hazırlıklarımız tamam. 9 günlük tatili sorunsuz atlatmak istiyorum. Fakat bunun için vatandaşlarımızdan da destek görmeye ihtiyacımız var. Sahillerimizi, kaldırımlarımızı ve yollarımızı temiz tutarak işe başlayabiliriz. Araçların ise bu süre zarfında çöp konteynerlerinin yanına park etmemesi, araçların geçişini engellememesini istiyoruz.” 

Yorumlar (0)