Marmaris yangını kontrol altına alındı: 1 gözaltı

Muğla'nın ilçesi Marmaris’te ormanlık bölgede meydana gelen yangın 19 saatin ardından kontrol altına alındı. Söz konusu yangın ile ilgili bölgede arıcılık yapan 85 yaşındaki bir kişi gözaltına alındı.

YAŞAM 22.09.2022, 09:23 22.09.2022, 09:27
Marmaris yangını kontrol altına alındı: 1 gözaltı

Muğla'nın ilçesi Marmaris’in Yalancıboğaz bölgesinde bulunan ormanlık alanda dün saat 12.30 sularında henüz tespit edilemeyen bir sebeple yangın başladı. Akşam vakitlerinde havanın kararmasıyla beraber çalışmaları durduran hava araçları, günün ilk ışıklarıyla tekrar müdahaleye başladı.

Ekipler seferber oldu, yangın kontrol altına alındı

Muğla Valisi Orhan Tavlı söz konusu yangın ile ilgili şu şekilde konuştu, "Marmaris’te gerçekleşene orman yangınını ile mücadele edebilmek ve kontrol altına alabilmek adına bütün ekiplerimiz seferber oldu. Son alev sönene kadar ormanın kahramanları yeşil vatana sahip çıkabilmek adına gece gündüz demeden mücadelesini verdi. Yangın bu şekilde kontrol altına alındı."

AFAD birçok aracını yangın için görevlendirdi

Resmi Twitter hesabı üzerinden açıklamada bulunan AFAD, “Yangın alanında bütün önlemler sağlanmış olup, söndürme işlemleri hızla sürdürülmektedir. Çalışmalarda, 1457 personel, 332 araç, 34 helikopter ve 14 uçak görevlendirilmiş olup, bölge illerden iş makinesi ve ekip takviyesi gerçekleştirilmiştir. 1 vatandaşımız ve 5 personelimiz yangından etkilenerek hastaneye kaldırılmış olup, tedavileri bitmiş ve taburcu edilmiştir. Yangın alanında 1 AFAD Mobil Koordinasyon Tırı vazifelendirilmiştir. Sağlanan önlemler noktasında mevcut durumda yangın yerleşim bölgelerini tehdit etmemektedir. Yaşanan gelişmeleri anbean izliyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Yardıma giden helikopter düştü

Diğer bir taraftan Kastamonu'dan söndürme işlemleri için destek sağlamaya giden Rus yapımı bir helikopter, saat 16.10 sularında Denizli'nin ilçesi Çardak civarında düştü.

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, 5 mürettebatın yaralandığı, 2 kişinin ise yaşamını yitirdiği ifade edildi.

İHA ve helikopter desteği geldi

Yangın söndürme çalışmalarına yardımcı olabilmek amacıyla Milli Savunma Bakanlığı (MSB), araç ve İHA desteği sağlandığını ifade etti.

Bakanlıktan tarafından gerçekleştirilen açıklamada, "Marmaris’te devam eden yangına AFAD'ın istemi üzerine muhtelif yangın söndürme araçları, dozerler, su tankları, 1 İHA, 2 helikopter ve görevli personelimiz ile destek vermekteyiz." ifadesi kullanıldı.

Yangın ile ilgili 1 gözaltı

Bunların yanı sıra yangınla ilgili civarda arıcılık sağlayan M.Y. (85) gözaltına alındı.

Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından gerçekleştirilen açıklamada ise şu ifadelerde bulunuldu, ''Yangın ile ilgili gerçekleştirilen araştırmalar sonucunda M.Y. isimli kişiye ait olan arı kovanlarının takribi yarım metre ön kısmında yanmış ateş közleri bulunduğu, arı kovanlarının ormanlık alanla bitişik yer aldığı, yangının meydana geldiği alandan herhangi bir elektrik kablosunun bulunmadığı tespit edilmiştir. Gerçekleştirilen incelemelerde yangının arı kovanlarına yaklaşık on metre kadar uzaklıkla bir anda meydana geldiği, rüzgarın etkisi ile hızlı bir şekilde dağın eteklerine kadar gittiği, tarafının yakmadığını iddia etmiştir. Soruşturma çalışmaları detaylı olarak sürdürülmektedir.''

Yorumlar (0)