Marmara Bölgesine "tipi ve don" uyarısı!

Marmara Bölgesine Meteoroloji tarafından "yarın akşamdan itibaren don olacak" uyarısı yapıldı. Kar yağışının don ve buzlanma ile birlikte özellikle trafikte büyük olumsuzluklara yol açabileceği hatırlatıldı.

YAŞAM 12.02.2021, 17:13 14.02.2021, 09:14
Marmara Bölgesine "tipi ve don" uyarısı!

Marmara Bölgesi'ne yarın akşam saatlerinden itibaren başlayacak yoğun kar yağışı sebebiyle don ve buzlanma uyarısı yapıldı.

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğüne bağlı İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, Edirne, Kırklareli, Sakarya, Tekirdağ, Yalova ve Kocaeli'nde yarın akşam saatlerinden itibaren kar yağışının etkili olmaya başlayacağı belirtildi.

Kuvvetli kar yağışının yer yer yoğun olacağı belirtilirken, kar yağışının kuzeydoğudan gelecek kuvvetli rüzgar ve fırtına ile birlikte zaman zaman tipiye dönüşebileceği kaydedildi.

Kar yağışı, soğuk hava ve beraberinde don ve buzlanma sebebiyle özellikle ulaşımda aksamalar yaşanabileceği kaydedilen açıklamada, trafiğe çıkacaklara dikkatli olmaları ve gerekli tebdirleri almaları uyarısı yapıldı.

Marmara Bölgesi'nde 14 Şubat Pazar gününden itibaren İstanbul, Kocaeli, Yalova ve Tekirdağ'da hafif; Sakarya'da orta şiddette, Kırklareli ve Edirne'de ise yer yer kuvvetli "zirai don" oluşmasının beklendiği ve özellikle üreticilerin gerekli önlemleri almasının yararlı olacağı belirtildi.

Yorumlar (0)