Marangozhanede kumar oynarken yakalanan kişiler: 'Dost meclisiyiz, iftar yapıyorduk'

İstanbul Ataşehir'de, Kovid-19 tedbirlerini ihlal ederek bir marangozhaneyi kumar yerine çeviren 8 kişiye 25 bin lira ceza kesildi.

YAŞAM 22.04.2021, 13:42 23.04.2021, 09:55
Marangozhanede kumar oynarken yakalanan kişiler: 'Dost meclisiyiz, iftar yapıyorduk'

Ataşehir Asayiş Büro Amirliğine bağlı ekipler, bir marangozhanenin kurmar yerine çevrildiği ihbarına ilişkin operasyon düzenledi.

“Dost mecliyiz, birlikte iftar yapıyoruz”

Kumar yerine çevrilen marangozhaneye baskın düzenleyen ekipleri gören kişiler, büyük bir şok yaşadı ve kumar masasını gizlemeye çalıştı. Kovid-19 tedbirleri sebebiyle kapalı olması gereken mekânda polis ekipleri, 8 kişiyi yakaladı.

Mekanda kumar oynayan kişiler ise, "İftar yemeği için geldik, sigara içtik. Kumar oynamıyorduk.” sözleriyle savundu.

Mekanda kumar oynayarak yakalanan bir başka kişi, cezadan kaçabilmek için yoldan geçerken mekâna uğradığını söyleyerek, "Buraya matkap almaya gelmiştim. Biz hepimiz burada dost meclisiyiz” sözleriyle kendini savundu.

Baskın sırasında kumar oynayanlar ile polis ekipleri arasında da ilginç diyaloglar yaşanırken bir kişi, polisleri mekânda iftar yemeği yediklerine ikna etmek için “Hepimiz arkadaşız, sen de yarın gel buradaki iftarımızı görürsün” sözlerini kullandı.

8 kişiye 25 bin TL ceza

Mekânda bulunan kişilere, tedbirleri ve sokağa çıkma yasağını ihlal etmekten dolayı kişi başı 3 bin 180 lira olmak üzere toplamda 25 bin 440 TL para cezası verdi.

Ayrıca kumarhaneye çevrildiği belirlenen marangozhanenin, resmi ruhsatının bulunmadığı belirlenirken bu işyeri, ekipler tarafından mühürlendi.

Yorumlar (0)