Mansur Yavaş direksiyonu kadınlara verdi

Başkent Ankara'da toplu taşımaya kadın eli değiyor. EGO Genel Müdürlüğü bünyesindeki toplu taşıma araçlarında istihdam edilecek 10 kadın şoför alımı için sınav yapıldı.

YAŞAM 25.05.2020, 12:25
Mansur Yavaş direksiyonu kadınlara verdi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın talimatıyla, EGO Genel Müdürlüğü toplu taşıma araçlarında istihdam edilmek üzere sınavla kadın şoför alımı yapıldı. Manevra ve sürüş teknikleri konularında uygulamalı sınavdan da başarıyla geçen 10 kadın aday, EGO Komisyonu tarafından yapılan inceleme sonucu ileri sürüş teknikleri eğitimine alındı.

Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, kadın istihdamını artırmaya yönelik çalışmaların sürdüğü belirtildi.

Şehir yönetiminde ve hizmet birimlerinde kadın istihdamını artırmaya yönelik projelere ağırlık veren Ankara Büyükşehir Belediyesi, EGO otobüslerini kullanmak üzere tercihini kadınlardan yana kullandı. Sınavla işe alınan ve eğitimleri devam eden 10 kadın şoför, trafiğe çıkacakları günü iple çekiyor.

İlk olarak sözlü sınava tabi tutulan kadın adaylar, manevra ve sürüş teknikleri konusunda da uygulamalı sınava girdi. EGO Komisyonu tarafından yapılan inceleme sonucu başarılı olan adayların ileri sürüş teknikleri eğitimi ise sürüyor.

Toplu taşıma araçlarını kullanmaya başlayan 10 kadın sürücü, kent trafiğine çıkacağı günü heyecanla bekliyor.

Günde 8 saat eğitim veriliyor

Kadın sürücülerin eğitimlerde önemli başarı sağladıklarına belirten EGO Genel Müdürlüğü Otobüs İşletme Daire Başkanı Mustafa Geyikçi, şunları söyledi:

"Başkanımız Sayın Mansur Yavaş, EGO otobüslerine kadın elinin değmesi gerektiği talimatını verdi. Bunun üzerine sınav açtık. 10 kadın arkadaşımız sınavı kazandı. Şu anda eğitim aşamasındalar. Uzman eğiticilerimiz kadın arkadaşlarımıza günde 8 saat eğitim veriyor. Eğitimler bittiğinde kadın arkadaşlarımızı metrolarımızın ring servislerinde görevlendirmeyi düşünüyoruz. Mesafeler kısa olduğu için ilk etapta arkadaşlarımızı burada görevlendireceğiz daha sonra Ankara'nın her yerinde vatandaşlarımıza hizmet vermek için çalışacaklar."

Kadır şoförlerden Yavaş'a teşekkür

Sınavı kazanıp eğitimlere katılan kadın şoförlerden Nuray Bektimuroğlu, kendilerine böyle bir imkanın sunulmasından dolayı çok mutlu olduklarını ifade etti.

Deniz Öcal Yazgı ise Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a minnettar olduklarını belirtti.

Baba mesleğini yapmaktan büyük gurur duyduğunu vurgulayan Sevgi Ortakça da, "Baba mesleğimi yapacağım. Babama çok özeniyordum. Kadın isterse her şeyi yapar. Kadınlara bu imkânı tanıdığı ve güvendiği için Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a çok teşekkür ediyoruz." dedi.

Yorumlar (0)