Manisa’da hayvan katliamı! Onlarca kedi ve köpeği zehirlediler

Manisa’nın ilçesi Salihli’ye bağlı Cumhuriyet Mahallesi’nde yer alan bir sitesinin bahçe kısmında 15 kedi ve 1’i sahipli köpek olmak üzere hayvanlar zehirlenerek öldürüldü.

YAŞAM 12.08.2022, 16:31 15.08.2022, 09:47
Manisa’da hayvan katliamı! Onlarca kedi ve köpeği zehirlediler

Salihli’nin Cumhuriyet Mahallesi’nde yer alan bir site içerisinde zehirlenmiş birden fazla hayvan bulundu. Hayvanların gece saatlerinde zehirlenerek öldürülmüş olduğunu fark eden site sakinleri, bölgede araştırma yapınca 11 kedi olmak üzere 1’i sahipli köpeğin zehirlenerek öldürülmüş olduğunu fark etti. Site sakinleri ise yaşananların ardından durumu Sokak Hayvanları Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi yetkilileri, Salihli Tarım ve Orman Müdürlüğü ile polis ekiplerine haber verdi.

“Yavru kediler annesiz kaldı”

Site sakinlerinden olan Kader Akbulut, “Bu bir vahşettir. Yeni doğan kedilerin annesi öldürüldü. Hepsi aç kaldı. Gece vakitlerinde site bahçesinin içinde 4 kedinin zehirlendiğini gördük. Sabah vakti olduğunda etrafı kontrol etmek amacıyla sitenin çevresini dolaştık. Bir tane sahipli köpek ve 11 kedinin daha ölü olduğunu anladık. Bu hayvanların herhangi bir zararı olmuyordu.” dedi.

HAYKODER katliama tepkisiz kalmadı, “Tüm toplum için tehlike”

Kedi ve köpeklerin zehirlenmesinin ardından büyük bir tepki gösteren Salihli Hayvanları Koruma Derneği (HAYKODER) Başkanı Avukat Funda Canseven, “Bu düşüncede olan şahıslar yalnızca hayvanlar adına değil tüm toplum için tehlike barındırmaktadır” dedi.

Yaşananları yakın bir şekilde izlediklerini ifade eden Canseven “Salihli’de bulunan Piri Reis Parkı etrafında besleme alanı bulunuyor. Burada hayatını sürdüren köpeğimiz ve kedilerimiz dün gece vakitlerinde katledildi. Nasıl adlandırabiliriz bilmiyoruz ancak bir kişi verdiği yiyecekle hayvanları zehirlemiş ve ölümlerine yol açmış. Salihli polis ekipleri ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü bölgeye gelerek gereken incelemeyi başlatmıştır. Katledilen kediler İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünce kedilerimize otopsi yapılacak. Daha sonrada bu vahşette kullanılan öldürücü etkenin ne olduğunu belirlenecek. Otopsinin ardından ceza soruşturması devam edecek bizde bunun yakın takipçisi olacağız. Yaşananlardan dolayı oldukça öfkeli ve üzgünüz. Bu vahşeti gerçekleştiren kişilerle beraber yaşıyoruz. Bilemiyoruz, belki de yakın bir komşumuz. Bunu öğrenemiyoruz. Bu düşüncedeki kişiler yalnızca hayvanlar adına değil tüm insanlık adına tehlike saçıyor. Bir insan hayvanı rahatlıkla öldürebiliyorsa, insan öldürmesi de kolay olur.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)