Manisa'da dün başlayan yangın hâlâ söndürülemedi

Manisa'da dün başlayan orman yangını kısa bir sürede kontrol altına alınmıştı ancak rüzgarın kuvvetli esmesinden dolayı yangın alanında bazı noktalarda yeniden alevler görüldü. Tekrar başlayan yangına müdahale devam ediyor.

YAŞAM 01.08.2020, 23:17 01.08.2020, 23:21
Manisa'da dün başlayan yangın hâlâ söndürülemedi

Dün akşam üzeri saat 17.30 sularında Ahmetli'de ormanlık alanda başlayan yangın geceleyin kontrol altına alındı.

Sabah İzmir'de Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı 8 yangın söndürme helikopteri, 21 arazöz ve 2 amfibik yangın söndürme uçağında soğutma çalışmaları başladı. 

Kuvvetli rüzgar yangını geniş araziye daha da yaydı

Kuvvetli rüzgarın da etkisini göstermesiyle akşamüstü Turgutlu ve Ahmetli ilçelerindeki bazı noktalarda alevler tespit edildi. Arazinin sarp yapısından dolayı müdahale etmenin zorlaştığı yangın giderek daha da yayıldı.

Dumanların yeniden yükseldiği bölgeye çok sayıda ekip yollanırken, Bahçecik ve Hacıköseli'deki yolu jandarma ekipleri sivil araçlara kapattı.

Kimi mahalleler tahliye edildi

Bununla beraber yerleşim yerlerine yakın olmasından dolayı Turgutlu'ya bağlı Ahmetli ve Baktırlı ilçesindeki Hacıköseli ve Bahçecik mahallerinde tahliye operasyonu başladı. Vatandaşlar, belediyeye ait araçlarla ilçe merkezine götürüldü.

Karadan müdahale devam ediyor

Büyükşehir'e bağlı ekiplerin destek verdiği yangında, yangın söndürme helikopterleri ve amfibik uçaklar havanın kararmasının ardından çalışmasını bitirdi.

Karadan ise 4 dozer ve 52 arazöz yangına hala müdahale ediyor.

Yorumlar (0)