Manisa'da peş peşe depremler!

Manisa'da peş peşe yaşanan depremler korkuttu. Kent, önce Yunusemre ilçesinde meydana gelen 4,1 büyüklüğündeki depremle sarsıldı. Ardından saat 22:00 sularında Akhisar ilçesinde 5,4 büyüklüğünde deprem kaydedildi.

YAŞAM 22.01.2020, 18:01 23.01.2020, 01:44
Manisa'da peş peşe depremler!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Yunusemre ilçesinde saat 17.46'da 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Son depremler

Deprem, yerin yaklaşık 14,5 kilometre derinliğinde yaşandığı bildirildi.

Akhisar'da 5,4 büyüklüğünde deprem

Kentin Akhisar ilçesinde de 5,4 büyüklüğünde deprem kaydedildi.

AFAD'ın internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Akhisar ilçesinde saat 22.22'de 5,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

"Can kaybı ve yaralanma yok"

AFAD'dan yapılan açıklamada, "Manisa’nın Akhisar ilçesinde meydana gelen 5,4 büyüklüğündeki deprem sonrası, an itibarıyla can kaybı ve yaralanmanın bulunmadığı bilgisi alınmıştır. Gelişmeleri takip ediyoruz." ifadelerine yer verildi.

Yerin yaklaşık 6,98 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem İzmir, Manisa, Aydın ve Denizli'nin yanı sıra Yalova ve Bursa'da da hissedildi.

35 artçı sarsıntı kaydedildi

Manisa'nın Akhisar ilçesindeki 5,4 büyüklüğündeki depremden sonra ilçede vatandaşların kaygılı bekleyişi sürerken bölgede 35 artçı sarsıntının kaydedildiği belirtildi.

İstanbul Valiliği: "Deprem İstanbul'da da hissedilmiştir"

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada ise "AFAD Başkanlığından alınan bilgiye göre saat 22.22'de Manisa Akhisar merkezli 5.4 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. Deprem İstanbul'da da hissedilmiştir. Deprem kaynaklı herhangi bir olumsuzluk bildirilmemiştir. İstanbulumuza ve tüm illerimize geçmiş olsun" ifadeleri kullanıldı.

Yorumlar (0)