Manisa'da 590 kök kenevir ele geçirildi: 2 şüpheli suçüstü yakalandı

Manisa’nın Kula ilçesinde yasa dışı uyuşturucu üretimi ve ticaretinde kullanılmak amacıyla kenevir bitkisi ekildiği ihbarı üzerine harekete geçen jandarma ekipleri, gerçekleştirdikleri operasyon sonucunda 590 kök kenevir ele geçirirken, 2 şüpheliyi de baskında suçüstü yakaladı. 

YAŞAM 25.07.2021, 10:47 26.07.2021, 09:01
Manisa'da 590 kök kenevir ele geçirildi: 2 şüpheli suçüstü yakalandı

Manisa'nın Kula ilçesinde yasa dışı uyuşturucu üretimi ve ticaretinde kullanılmak amacıyla kenevir bitkisi ekildiği ihbarı üzerine harekete geçen jandarma ekipleri, bölgeye gerçekleştirdiği baskın sonucunda dere ve çalılık alana gizlenen ve dereden su çektiği belirlenen bir su motoru tespit edip, çevredeki incelemelerde gözetleme yapan bir kişi ile bölgeden motosikletle kaçmaya çalışan bir şahsı suçüstü yakaladı. 

590 kök kenevir ele geçirildi

Geçtiğimiz gün Kula İlçe Jandarma Komutanlığı, Esenyazı Mahallesi Karanlıkdere mevkiinde uyuşturucu üretimi ve ticaretinde kullanılmak amacıyla kenevir bitkisi ekildiği ihbarını aldı. İlçe Jandarma Komutanlığı ile Gökçeören Karakol Komutanlığı ekipleri tarafından bölgeye gerçekleştirilen baskında, dere ve çalılık alana gizlenmiş ve dereden su çektiği belirlenen bir adet su motorunu tespit etti. Bölgedeki incelemelerde 46 yaşındaki D.D. isimli şahsın koşarak kaçmaya çalıştığı, 34 yaşındaki M.Ç.’nin motosikletiyle bölgeden uzaklaşmaya giriştiği, 56 yaşındaki E.Ö.’nün bölgeye 100 metre mesafede gözetlemelerde bulunduğu belirlendi. 

1 kişi gözden kayboldu 2 kişi yakalandı

Bölgede bulunduğu tespit edilen ve koşarak kaçmaya çalışan bir şüpheli daha sonra gözden kaybolurken, bölgedeki aramalarda 6 farklı noktada çalılar ile gizlenmiş bir şekilde toplam 590 kök kenevir bitkisi yakalandı. Yakalanan 2 şüpheli gözaltına alınırken, kaçan bir kişinin ise arama çalışmaları devam ediyor. Bölgeden koşarak kaçan 46 yaşındaki D.D. adlı şüpheli gözden kaybolurken, jandarma ekipleri iki şüpheliyi suçüstü yakaladı. Derede su çeken su motorunun incelenmesinden sonra, su motoruna 100 metre uzunluğunda olan birbirine yakın olmak üzere 6 farklı noktada çalılar ile gizlenmiş, boyları 1 metreye yakın 80 cm ile 2,5 metre arasında değişen 590 kök ekili kenevir bitkisi yakalandı. Yakalanan kenevir bitkilerinden 6 tane numune alınarak Jandarma Olay Yeri İnceleme ekiplerine götürülürken, 584 adet kenevir ise İlçe Tarım Müdürlüğü gözetiminde imha edildi. 

Kenevir bitkilerini sularken suçüstü yakalanan 2 şüpheli, Gökçeören Karakol Komutanlığı'na götürüldü. İfadesi alınan şüpheli 34 yaşındaki M.Ç. ifadesinde suçunu itiraf etti. M.Ç.'nin itirafıyla birlikte şüpheli E.Ö. ve M.Ç.’nin adreslerinde arama talebinde çıkartılırken, firari şüpheli D.D.'yi arama çalışmaları devam ediyor 

Jandarma'nın konuya ilişkin çalışmaları devam ediyor.



Yorumlar (0)