Manisa artçılarla sallanıyor: Vatandaşlar eve giremedi!

Manisa'nın Akhisar ilçesinde meydana gelen 5.4 büyüklüğündeki depremin ardından artçı sarsıntılar sürüyor. Vatandaşlar, korkudan evlerine giremiyor. 

YAŞAM 24.01.2020, 14:24
Manisa artçılarla sallanıyor: Vatandaşlar eve giremedi!

22 Ocak günü Manisa'da saat 22.22 sıralarında 5.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Merkez üssü Akhisar ilçesine bağlı Musalar Mahallesi olan deprem, İzmir, Aydın, Çanakkale, Denizli, Eskişehir, Balıkesir, Bursa, Kütahya, Yalova, Bursa, İstanbul ve Tekirdağ'ın Marmara Denizi kıyısında bulunan yerleşim yerlerinde de hissedildi.  

Deprem sırasında korkuya kapılarak yüksekten atlayan 3 kişi ile panik atak geçiren bir kişi hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Deprem neticesinde 5 metruk bina yıkılırken, bazı binalarda da çatlaklar meydana geldi.

Yüzlerce artçı sarsıntı oldu

5.4 büyüklüğündeki depremin ardından merkez üsleri Kırkağaç, Akhisar, Yunusemre ve Saruhanlı ilçeleri olan yüzlerce artçı sarsıntı meydana geldi. Paniğe yol açan artçı sarsıntılar, bugün de devam ediyor.

Bugün saat 06.04'te merkez üssü Akhisar ilçesi olan 3.8, saat 10.07'de merkez üssü Kırkağaç ilçesi olan 3.9 büyüklüğünde yer sarsıntıları kaydedildi. 

"Evimizde çatlaklar olduğu için tahliye kararı verildi"

Musalar Mahallesi ile komşu mahallelerde yaşayan vatandaşlar, gece dışarda ateş yakarak ısındı. 

Mahallede yaşayanlardan Esra Zeybek, çatlaklar olması sebebiyle evleri için tahliye kararı verildiğini belirtti. 

Zeybek, ikinci gecenin de çok sarsıntılı geçtiğini kaydederek, "Çünkü artçı depremler hala sürüyor. Kaldığımız evde çatlaklar olduğu için yetkililer tahliye kararı verdi. Bu geceyi kendi imkanlarımıza kurduğumuz çadırda geçirmeyi planlıyoruz. Bu gece yine eve giremeyeceğiz. Neyse ki hava bugün daha iyi." dedi.

"Her an deprem olabilir korkusu yaşıyoruz"

Köydeki birçok evde çatlakların bulunduğunu aktaran Zeybek, "Geceyi AFAD'ın kurduğu yardım çadırında geçiren Davut Zeybek ise, "Dün gece yine çok sayıda sarsıntı meydana geldiği için evlere giremedik. O yüzden geceyi AFAD çadırında geçirdim. Her an deprem olabilir korkusu yaşıyoruz." diye konuştu.

Yorumlar (0)