Mandalinadan tarhana yaptı!

Girişimci Fadime Aslan, bodrum mandalinasından dolma, sütlaç, peynir, baklava, pastil gibi ürünlerin yanı sıra tarhana da yapmaya başladı.

YAŞAM 18.01.2020, 13:06 18.01.2020, 14:06

Bodrum mandalinası kullanarak dolma, sütlaç, peynir, baklava, pastil gibi gıdalar üreten girişimci Fadime Aslan, mandalinadan tarhana da yaptı.

Yaz aylarında soğuk, kış aylarında sıcak olarak tüketilebilen mandalina tarhanası vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılandı.

Kendi imkanlarıyla evinde bodrum mandalinası kullanarak farklı tatlar elde eden Fadime Aslan, mandalina reçeli, mandalina ekşisi, mandalina marmeladı, mandalina kabuğu salamurası, mandalina peyniri, mandalina dolması, mandalina sütlacı gibi tatların yanı sıra mandalina tarhanası da yapmaya başladı. Vatandaşlar tarafından şaşkınlık ve ilgiyle karşılanan mandalina tarhanasının içinde bulgur, tarçın ve zencefil de yer alıyor.

Fadime Aslan mandalinadan yaptığı tarhanayı anlatırken "Bodrum mandalinasının aroması çok keskin. Bugüne kadar mandalinadan dolma, sütlaç, baklava, peynir, pastil gibi birçok ürün yaptım. C vitamini deposu olan mandalinadan neden tarhana yapılmasın dedim. İksir gibi şifa deposu olan bir lezzet elde ettim. Sıcak ve soğuk olarak tüketilebiliyor. İçerisinde bulgur, tarçın, zencefil gibi birçok farklı lezzet var. İçenlerin oldukça hoşuna gidiyor" ifadelerini kullandı.

Bodrum mandalinasından yaptığı sütlaç, pastil, dolma gibi ürünlerin de oldukça yoğun ilgiyle karşılandığını belirten Aslan, ürünlerini yurt içi ve yurt dışında tanıtabilmek için yerel yöneticilerden destek istediğini belirtti.

Yorumlar (0)