Manavgat’taki gönüllü veterinerler hayvanları ücretsiz tedavi ediyor

Ülkemizin turistik bölgelerinde yükselen alevlerden hayvanlar da tıpkı alevler gibi zarar aldı. Manavgatta meydana gelen yangında yaralanan hayvanlara gönüllü olan 3 veteriner yardım eli uzatıyor.

YAŞAM 31.07.2021, 15:38 01.08.2021, 11:47
Manavgat’taki gönüllü veterinerler hayvanları ücretsiz tedavi ediyor

Antalya Manavgat’ta orman yangını esnasında yaralanan hayvanlar için veterinerler harekete geçti.

4 gönüllü veterinerden Sümeyra Hasanoğlu, “Yangında veteriner kliğimizde hayvanlar gönüllü ve ücretsiz bir şekilde tedavi yapılıyor.” dedi.

Veterinerler bir yandan yangın bölgesinde tedavilere devam ediyor

İlçede süren ve geniş bir alana yayılan orman yangınında hayvanlar da zarar aldı. Bununla birlikte öte yandan yangın bölgelerine gidip yangından zarar gören hayvanları kurtarmaya çalışan veterinerler hayvanların tedavisini gerçekleştiriyor.

“Oymapınar mahallesinden kedileri ve köpekleri aldık”

Oymapınar Mahallesi’nde ekip arkadaşlarının yanan köpekleri ve kedileri aldığını söyleyen Hasanoğlu, “Kimi kurtaramadığımız hayvanlar da oluyor maalesef. Yeniden bugün bölgede bir hayvanın olup olmadığını kontrol edeceğiz.” şeklinde konuştu.

“Ülkenin çeşitli yerlerinden yardımlar geliyor”

Hayvanların bazılarının tedavisinin bölgede sürdüğünü söyleyen Hasanoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Doğrudan yangından etkilenen hayvanları kliniğimizde ücretsiz ve gönüllü bir şekilde tedavi ediyoruz. Hayvanların tedavisi bitirilinceye dek hizmet vermeyi sürdüreceğiz. Vatandaşlar, yangından etkilenen hayvanları bize bırakabilirler. Ücret almıyoruz. Hayvanları tedavi ettiğimizi duyan kişiler yardımcı olmak istiyor. Başta, Ankara, İstanbul, Ordu ve Erzurum olmak üzere ülkenin her yerinden destek geldi.”

Yorumlar (1)
Huseyin 1 yıl önce
Evdeki 3 yasinda tekir kedimizi ozel veterinrre goturduk bir disi curuk cekilecek dediler aksam aldik butun disleri cekilmis .tedsvi edilemezmiydi .para icin vekildigini dusunmekteyiz ne yapmaliyiz.once tedavi edilemezmiydi gorusunuze ihgiyacimiz var