Manavgat’ta 3 farklı yeri yakmıştı: 15 yıl hapis cezası aldı!

Antalya Manavgat’ta 3 farklı noktada yangın çıkarken suçüstü bir şekilde yakalanmış olan Semih Kuloğlu’nun cezası netleşti.

YAŞAM 18.02.2022, 18:26 18.02.2022, 19:16
Manavgat’ta 3 farklı yeri yakmıştı: 15 yıl hapis cezası aldı!

Antalya Manavgat’ta 28 Temmuz 2021’de başlayan orman yangınları büyük bir mücadelenin ardından 6 Ağustos gününde kontrol altına alınmıştı.

Tarihler 18 Eylül 2021’i gösterdiğindeyse Sorgun Mahallesi’nde yer alan çamlık alandaki 3 farklı yeri alev almış ve meydana gelen yangın karadan ve havadan yapılan müdahale neticesinde kontrol altına alınabilmişti.

3 noktada meydana gelen yangını çıkaran şahıs suçüstü yakalandı

Ülkemizi yasa boğan yangınların ardından ekipler ormanı yakmaya çabalayan Semih Kuloğlu’na suçüstü yaptı. Gözaltına alınmış olan şüphelilerin 14 Eylül tarihinde Sorgun’da bulunan ormanlık alanda meydana gelen ve yaklaşık bir dönümlük alanın zarar aldığı yangını da başlattığı tespit edildi.

Tutuklanarak cezaevine gönderildi

Şüphelinin adam yaralama ve uyuşturucu suçlarından sabıkası olduğu belirlenirken, şüphelinin vermiş olduğu ilk ifadede 1 Eylül tarihinde Side Mahallesi’nde yanan evine dikkat çekme ve sesini duyurmak maksadıyla yaktığı iddiasında bulundu. Kuloğlu, çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliği tarafından tutuklanıp cezaevine gönderildi.

Beraatini talep etti

Manavgat 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün karar duruşması görüldü.

Semih Kuloğlu, duruşmaya SEGBİS sistemiyle katıldı. Kuloğlu beraatini isterken mahkeme heyeti sanığı kasten orman yakma suçuyla 12 sene hapis ve 1000 gün adli para cezasıyla cezalandırdı.

Öte yandan sanığın eylemini bir suç işleme kararıyla farklı zamanlarda birden çok gerçekleştirmesinden dolayı cezası artırıldı ve 15 sene hapis ile 1250 gün karşılığı ve 25 bin TL adli para cezasına çıkartıldı.

OGM paylaşım yaptı: Af yok

OGM sosyal medya hesabından bir paylaşım gerçekleştirerek şunları söyledi:

Yorumlar (0)