Manavgat kar yağmadan beyaza büründü

Antalya'ya bağlı Manavgat ilçesinde etkili olan dolu sebebiyle park, sokak ve caddeler beyaz örtüyle kaplandı.

YAŞAM 29.01.2023, 19:15
Manavgat kar yağmadan beyaza büründü

Antalya'da gece saatlerinde başlayan yağmur, sabah saatlerine doğru şiddetini arttırdı. Sağanak yağış bir müddet sonra yerini dolu yağışına bıraktı. Yaklaşık olarak 10 dakika boyunca süren dolunun ardından, kent merkezindeki sokak ve caddeler beyaza büründü.

Manavgat Irmağı'nın kenarındaki parklar ve yeşil alanlar da beyaz örtüyle kaplandı. Yağışın akabinde dışarı çıkan çocuklar, dolularla kartopu oynamaya çalıştı.

Bazı noktalarda kalınlığı iki santimetreye erişen dolu tabakası, güneşin çıkmasıyla birlikte kısa süre içinde eridi.

Aşağı Hisar Mahallesi'nde ikamet eden Ali Yılmaz, sabah saatlerinde ilk olarak şiddetli sağanağın başladığını ve bir süre sonra da sağanak yağışın doluya döndüğünü ifade etti.

Kısa süre içinde sokakların bembeyaz olduğunu dile getiren Yılmaz, "Dolu taneleri çok küçüktü, bu yüzden zarar vermedi." dedi.



Yağış sonrası güzel havayı görenler denize girdi

Deniz suyunun 18, hava sıcaklığının 17 derece ölçüldüğü kentte kuvvetli yağışın akabinde etkisini gösteren güneşli havayı değerlendirmeyi planlayanlar sahillerde yoğunluk oluştururken, bazıları denizde yüzmeyi tercih etti.

Güneşli havayı fırsat bilen yabancı turistler ve yurttaşlar Sarısu, Lara ve Konyaaltı sahillerinde bol bol güneşlendi. 

Sahilde evlatlarıyla oynayan aileler, güzel havanın keyfini çıkardı.

Diğer taraftan, Konyaaltı Sahili'nin karşısında yer alan Beydağları'nın zirvelerinin beyaz örtüyle kaplı olduğu dikkatlerden kaçmadı. 

Yorumlar (0)