"Man in the middle attack" operasyonu!

"Man in the middle attack" olarak bilinen "aradaki adam saldırısı" diye adlandırılan tekniği kullanan çete çökertildi.

YAŞAM 15.10.2019, 21:55
"Man in the middle attack" operasyonu!

Bursa Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bir çetenin uluslararası çapta, birçok ülke şirketini, kurdukları paravan şirketler ve mail saldırıları ile dolandırdığını belirledi. 

Çeteyi izleyen Bursa siber polisi, çetenin hacker yardımıyla uluslararası ticaret yapan Türk firmaları ile farklı ülkelere ait pek çok şirketi maillerini kırarak alacaklı olan firma adına borçlu firmaya kendi banka hesaplarını attıkları ve bu şekilde milyon dolarlık vurgun yaptıklarını ortaya çıkardı.

6 aylık bir takibin ardından çeteye yönelik İstanbul, Gaziantep ve Kilis’te operasyon yapan ekipler 23 çete üyesini gözaltına aldı.

"Aradaki adam saldırısı"

Dünyada "Man in the middle attack" yani "Aradaki adam saldırısı" olarak bilinen yöntemi kullanarak borçlu şirketlere alacaklı şirket adına mail atan ve kendi hesaplarına para transferi yapılmasını sağlayan çetenin, bu yolla son 6 ay içerisinde 20 milyon dolarlık vurgun yaptığı ortaya çıkarıldı. 

Çetenin, bu paraları kurdukları paravan şirketlerin hesabına aktardığı ve çete üyelerinin komisyonlarını aldıktan sonra kalan parayı da çete yöneticisinin hesabına aktardıkları bildirildi.

Gözaltına alınan şahısların ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda 1 tane para sayma makinesi ile 2 tane ruhsatsız tabanca ve bu tabancalara ait fişekler bulundu.

Şüpheliler ilk işlemleri için Bursa emniyetine götürüldü.

Yorumlar (1)
Deniz yagmur 4 yıl önce
Kadin dizisinin ozel bir seyirci kitlesi var sarp karakteri diziye sonradan dahil oldu ve tam aile oldular derken senaryo geregi yine ölmesi biz seyircilerin fena halde canini sıktı gunluk hayatimizda ve ailemizde zaten ölüm görmüs yasamisiz bari diziye ölüm koymayin senaristler bu konuda cok duygusuz ve zalim bundan sonra bu diziyi izlemeyem zira piskolojim bozuldu