Malatya ve Ankara’da “insan ticareti” operasyonu: 3 kişi tutuklandı

Malatya ve Ankara’da eş zamanlı olarak fuhuş operasyonları düzenlendi. Fuhuşa aracılık, teşvik, zorlama ve insan ticareti operasyonlarında 5 kişi gözaltına alındı ve bunlardan 3’ü tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

YAŞAM 17.02.2022, 10:51 18.02.2022, 08:54
Malatya ve Ankara’da “insan ticareti” operasyonu: 3 kişi tutuklandı

Ankara İl Emniyet Müdürlüğü’nden bildirilene göre Malatya ve Ankara’da fuhuş operasyonu düzenlendi. İnsan ticareti yapan, kadınları fuhuşa teşvik eden ve zorlayan, fuhuşa aracılık eden kişiler bir süredir teknik ve fiziki olarak takip ediliyordu. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın onayıyla başlatılan operasyon kapsamında 5 kişi hakkında gözaltı kararı alındı.  



2 şehirde 9 farklı adrese baskın yapıldı 

Malatya ve Ankara’da belirlenen 9 farklı adrese eş zamanlı olarak şafak operasyonu düzenlendi. S.D., M.K., B.T., B.E. ve S.K. Malatya ve Ankara İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltındaki 5 şüpheli, emniyetteki ifade ve diğer işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. B.E. ve S.K. adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken S.D., M.K. ve B.T. de sevk edildikleri adliye tarafından zorla fuhuş yaptırma, fuhuşa aracılık yapma ve insan ticareti yapma suçlarından dolayı tutuklandı. 

Yorumlar (0)