Malatya'daki depremzede konutlarının manzarası büyülüyor 

Elazığ depreminde hasar gören Malatyalılar için yapılan depremzede evleri, Karakaya Barajı çevresinde olması ile hem dikkat çekiyor hem de manzarası büyülüyor. 

YAŞAM 15.06.2021, 17:32 16.06.2021, 16:02
Malatya'daki depremzede konutlarının manzarası büyülüyor 

Geçen sene ocak ayında Elazığ Sivrice’de meydana gelen 6.8’lik deprem, Malatyalı pek çok aileyi de etkilemişti. Yüzlerce evin kullanılamaz hale geldiği ve binlerce kişinin evsiz kaldığı deprem sonrasında Cumhurbaşkanlığı, depremzedeler için ev inşa edileceğinin müjdesini vermişti.  

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatlarıyla hızlı şekilde yapımına başlanan deprem konutları, TOKİ güvencesi altında inşa edilirken pek çok vatandaş da biten konutlara yerleşti. 



16 ayda hazırlandı 

16 ayda hazırlanan Malatya deprem konutları, manzarası ile herkesi büyüledi. Karakaya Barajı’nın yanında inşa edilen toplu konutlarda masmavi baraj manzarası, depremzedeleri memnun ediyor. “Çok huzurlu bir ortam.” diyen deprem konutu sakini Cengiz Aslan, şöyle konuşuyor: “Evimizin manzarası çok güzel. Resmen deniz manzaralı. Burası çok huzurlu. Ağır hasarlı olan evimiz yıkıldı ve sonrasında burası yapıldı. Biz de buraya yerleştik. Bu evler çok hoşumuza gitti.” 



“Çevremiz temiz, mutluyuz” 

Bir diğer depremzede Zeynep Altun da baraj manzaralı eve taşınan kişilerden. O da şöyle diyor: “Deprem oldu, evimiz yıkıldı. Sonra bize bu evi verdiler. Burada çevremiz temiz ve biz de burada oturmaktan mutluyuz. Sağ olsun devletimiz çok güzel yapmış. Buralar oldukça güzel. Bahçemiz de var. “ 

Yorumlar (0)