"Makyaj"ın da müzesi olur!

Önümüzdeki yıl New York'ta dünyanın ilk makyaj müzesi kapılarını açacak.

YAŞAM 22.11.2019, 16:23 22.11.2019, 16:29
"Makyaj"ın da müzesi olur!

Güzellik tarihine ışık tutmayı amaçlayan makyaj müzesi 2020'de New York'ta açılacak. Müzede makyajın toplum üzerindeki etkileri de keşfedilmeyi bekleyecek. Makyaj müzesi, Pembe Orman: 1950'lerin Amerika'sında makyaj temasıyla ziyarete açılacak.

Müzenin kurucusu ve genel müdürü olan Doreen Bloch müzeyle ilgili yaptığı basın açıklamasında, "Makyaj müzesi New York'taki kültürel peyzaj için kritik bir konumda olacak. Çünkü makyajın 10 bin yıllık bir geçmişi var. Bu da müzenin keşfetmesi gereken çok şey olduğunu gösteriyor. Modern kozmetik endüstrisinin doğuşu olan 1950'ler, başlangıç için mükemmel bir zaman." sözlerini kaydetti.

Birbirinden farklı eserler ve etkinlikler olacak

Makyaj müzesi şu anki planlarına göre beklentilerin üzerinde bir zenginlikle kapılarını açacak. Çünkü müzede birbirinden farklı vintage eserler ve bilgilendirici etkinlikler olacağı duyuruldu. Müzenin marka sponsorlarının da, makyaj tarihinde daha önce görülmemiş şeyleri müzeye kazandıracağı söyleniyor.

Erno Laszlo’nun Marilyn Monroe ve Greta Garbo tarafından kullanılan yüz bakım ürünlerinden oluşan koleksiyonu da onlardan biri olacak. Biletler Mart 2020’de satışa sunulacak ancak açılış tarihi henüz belli değil.

Yorumlar (0)